today-is-a-good-day
19.1 C
Athens

Επίσημη δήλωση στήριξης και αλληλεγγύης του ΣΥΡΙΖΑ στον δικτάτορα Μαδούρο

Την ώρα που οι πολίτες της Βενεζουέλας βρίσκονται στους δρόμους και παλεύουν για δημοκρατία και να απαλλαγούν από τον δικτάτορα μΑδούρο, ο ΣΥΡΙΖΑ διά στόματος του γραμματέα της Κ.Ε. του κόμματος, Πάνου Σκουρλέτη, δηλώνει την στήριξή και την αλληλεγγύη στον δικτάτορα, που έχει αιματοκυλίσει την Βενεζουέλα. Την δήλωση έκανε ο κ. Σκουρλέτης μετά από συνάντηση που είχε με τον επιτετραμμένο της πρεσβείας της Βενεζουέλας στην Αθήνα, Freddy Fernandez.

Σύμφωνα με το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ:

“Πραγματοποιήθηκε σήμερα στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, συνάντηση του Γραμματέα της Κ.Ε. Πάνου Σκουρλέτη και αντιπροσωπείας του κόμματος, με τον επιτετραμμένο της πρεσβείας της Βενεζουέλας στην Αθήνα, Freddy Fernandez. Η προγραμματισμένη εθιμοτυπική συνάντηση συνέπεσε με τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις στη Λατινοαμερικάνικη χώρα.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελείτο από την Νατάσα Θεοδωρακοπούλου, μέλος της Π.Γ. και Επικεφαλής του Τομέα Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων, τον Νεκτάριο Μπουγδάνη, Συντονιστή του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων και Εξωτερικής Πολιτικής και τα μέλη της Γραμματείας του Τμήματος Έλενα Μαράκα και Δημήτρη Ραπίδη.

Στη συνάντηση διάρκειας μίας ώρας, υπήρξε αναλυτική ενημέρωση για τις εξελίξεις των τελευταίων ωρών. Ο Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, μετά το πέρας της συνάντησης δήλωσε:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την αμέριστη στήριξη και την αλληλεγγύη του στον νόμιμο Πρόεδρο της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, ύστερα από τη χθεσινή ενέργεια του ηγέτη της αντιπολίτευσης και Προέδρου της Εθνικής Συνέλευσης της χώρας Χουάν Γκουάιδο, να ανακηρύξει τον εαυτό του προσωρινό Πρόεδρο της χώρας, αμφισβητώντας με αυτό τον τρόπο, η αντιπολίτευση, το αποτέλεσμα των Προεδρικών εκλογών του περασμένου Μαΐου.

Η πράξη αυτή έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά ενεργειών της αντιπολίτευσης το τελευταίο διάστημα, που ως στόχο έχουν να αποσταθεροποιήσουν την Κυβέρνηση και να εμφανίσουν τον Πρόεδρο της χώρας ως παράνομο.

Οι ενέργειες αυτές δεν έχουν σχέση με έναν ειλικρινή διάλογο που πρέπει να γίνει μεταξύ Κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για την εξεύρεση μιας ειρηνικής λύσης. Οι νεκροί των δύο τελευταίων ημερών και από τις δύο πλευρές πρέπει να είναι και οι τελευταίοι.

Στηρίζουμε την από καιρό διεθνή πρωτοβουλία του πρώην Πρωθυπουργού της Ισπανίας Θαπατέρο ώστε να προχωρήσει ένας ειλικρινής και γόνιμος δημοκρατικός διάλογος μεταξύ των μερών, που θα επαναφέρει τη Βενεζουέλα στη σταθερότητα. Πάνω από όλα όμως, πρέπει να γίνουν σεβαστές οι αποφάσεις του λαού της Βενεζουέλας”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ