today-is-a-good-day
23.3 C
Athens

Σε εξέλιξη τα συλλαλητήρια για την Μακεδονία

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα στο κέντρο της Αθήνας συλλαλητήρια κατά την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με κλείσιμο δρόμων έχει προσχωρήσει ήδη η τροχαία λόγων των τριών συλλαλητηρίων στο κέντρο της Αθήνας, αυτή την ώρα, κατά της κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών στη Βουλή.

Κλειστές είναι αυτή την ώρα η Βασιλίσσης Σοφίας στην άνοδο από Αμαλίας και στην κάθοδο από Ζαχάροφ.

Η Βασιλίσσης Κωνσταντίνου στην άνοδο από Μερκούρη και η Ακαδημίας από Κανάρη προς Σύνταγμα.

Κλειστός παραμένει επίσης ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα, λόγω του συλλαλητηρίου που αναμένεται να γύρω στις επτά το απόγευμα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα στο κέντρο της Αθήνας συγκέντρωση οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και αντιπολεμικών συλλογικοτήτων ενάντια στη συμφωνία των Πρεσπών.

Με κεντρικό σύνθημα «Έξω το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια. Διεθνιστικό Όχι στη Συμφωνία των Πρεσπών», οι διαδηλωτές έχουν συγκεντρωθεί στην αμερικάνικη πρεσβεία και πρόκειται να κατευθυνθούν προς τη Βουλή.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΛΑΕ: «Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι με την νατοϊκή συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ. Είναι μία συμφωνία που με κανέναν τρόπο δεν συμβάλλει στην ανάπτυξη της ειρήνης και στη συνεργασία των λαών. Αντιθέτως, υπονομεύει τη σταθερότητα στα Βαλκάνια και διευκολύνει τη FYROM να μπει στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, προωθώντας τα συμφέροντα των ΗΠΑ έναντι της Ρωσίας. Η επέκταση του ΝΑΤΟ στην περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων, που αποτελεί τον βασικό στόχο αυτής της συμφωνίας, είναι παράγοντας αστάθειας για την Ελλάδα και για όλους τους γειτονικούς λαούς».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ