today-is-a-good-day
20.2 C
Athens

Live στη Βουλή η συγκλονιστική ομιλία του Αντώνη Σαμαρά για τη Μακεδονία

Ολοκληρώνεται σήμερα η ψηφοφορία στη Βουλή για την εκχώρηση “Μακεδονικού” ονόματος, γλώσσας και ταυτότητας στους Σκοπιανούς.
Ήδη η συμμαχία των προθύμων έχει σχηματοποιηθεί με τους Σπύρο Δανέλλη, Σπύρο Λυκούδη, Θανάση Θεοχαρόπουλο, Σταύρο Θεοδωράκη Θανάση Παπαχριστόπουλο να δηλώνουν θετικοί στηνυπερψήιση της συμφωνίας των Πρεσπών. Αντίστοιχη στάση αναμένεται να τηρήσουν η Κατερίνα Παπακώστα, η Έλενα Κουντουρά και ο Β.Κόκκαλης που αποστάτησαν από τα κόμματά τους προκειμένου να γευτούν τις κυβερνητικές καρέκλες που τους προσέφερε ο κ. Τσίπρας.
Ήδη από το πρωί ο Κ.Καραμανλής τοποθετήθηκε με δήλωσή του αρνητικά στη συμφωνία των Πρεσπών, γεγονός που στερεί από δήθεν καραμανλικά στελέχη του κ. Τσίπρα (όπως η κα Παπακώστα, η κα Κουντουρά και ο κ. Παπαγγελόπουλος) το άλλοθι στήριξης της συμφωνίας αυτής.
Με ιδιαίτερο, εξάλλου, ενδιαφέρον αναμένεται στις 17:30 η ομιλία του πρ. Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος θεωρείται βαθύς γνώστης του θέματος και ο οποίος φέρεται αντίθετος ακόμα και με τη λεγόμενη σύνθετη ονομασία.
Παρακολουθείστε τις εργασίες της Βουλής LIVE:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ