today-is-a-good-day
17.6 C
Athens

Ξεκινούν σε λίγο τρία συλλαλητήρια για την Μακεδονία

Με τρεις νέες συγκεντρώσεις κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, η οποία θα τεθεί σε ψηφοφορία αύριο στις 02.30 το μεσημέρι στη Βουλή, χιλιάδες κόσμου ετοιμάζονται να διαδηλώσουν στο κέντρο της Αθήνας.

Η πρώτη συγκέντρωση θα γίνει στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος και διοργανώνεται από την “Επιτροπή αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας”, την ίδια επιτροπή που διοργάνωσε και το συλλαλητήριο της Κυριακής.

Το δεύτερο γίνεται στο Πάρκο Ελευθερίας, δίπλα από την αμερικανική πρεσβεία από το ΚΚΕ και το τρίτο οργανώνεται από την ΛΑΕ η οποία καλεί σε συγκέντρωση στις 6 το απόγευμα έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ. Θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.

Αυστηρά μέτρα ασφαλείας έλαβε η Ελληνική Αστυνομία, ώστε να αποφευχθούν τα επεισόδια που αμαύρωσαν το συλλαλητήριο της Κυριακής εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών, ενώ 1.500 αστυνομικοί θα βρίσκονται στους δρόμους.

 

Ισχυρή αστυνομική φρουρά θα υπάρχει έξω από τη Βουλή και το Υπουργείο Εξωτερικών. Θα υπάρχει ενισχυμένη δύναμη και έξω ακριβώς από την είσοδο της Βουλής, στα γνωστά λουλουδάδικα και στην αρχή της οδού Ακαδημίας.

Ειδικά μέτρα ασφαλείας θα ληφθούν για να μην υπάρξει νέα απόπειρα βίαιης εισόδου στο Κοινοβούλιο, όπως ισχυρίστηκε η κυβέρνηση. Ενισχυμένη δύναμη από άνδρες των ΜΑΤ θα υπάρχει μπροστά από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη αλλά και λίγο πιο πίσω, στις σκάλες που οδηγούν προς την Βουλή.

Επίσης, γύρω από τετράγωνο της Βουλής θα υπάρχουν ενισχυμένες δυνάμεις και αστυνομικοί με πολιτικά, ενώ ο Εθνικός Κήπος θα είναι κλειστός, ώστε να μην υπάρξει περίπτωση εισόδου στο Κοινοβούλιο μέσα από τον Κήπο.

Κλειστός θα είναι από τις 16.30 ο σταθμός του Μετρό «Σύνταγμα» κατόπιν εντολής της Ελληνικής Αστυνομίας. Οι συρμοί του μετρό θα διέρχονται χωρίς όμως να πραγματοποιούν στάσεις στο σταθμό.

Επίσης δεν θα επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση των οχημάτων στο κέντρο, ενώ θα διακοπεί η κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή γύρω από την πλατεία Συντάγματος (Σταδίου, Πανεπιστημίου ), καθώς και στον άξονα της Λ. Βασ. Σοφίας. Οι συγκεκριμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σταδιακά και ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατούν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ