today-is-a-good-day
20.9 C
Athens

Γιατί πρέπει να πάμε στο συλλαλητήριο

Το σημερινό συλλαλητήριο δεν είναι μια απλή διαμαρτυρία σαν όλες τις άλλες.

Το σημερινό συλλαλητήριο γράφει Ιστορία.

Είναι αυτό που με τη μαζικότητά του μπορεί αποτρέψει τους πρόθυμους, κατευθυνόμενους βουλευτές να ξεπουλήσουν τη Μακεδονία.

Θα μπορούσε κανείς να χρεώσει την εμμονή του Αλέξη Τσίπρα στην αμορφωσιά του, ή στις ιδεοληψίες του ίδιου και του κόμματός του. Θα μπορούσε κάποιος άλλος να το χρεώσει στην ιδεολογική ρεβάνς που επιδιώκουν να πάρουν εκείνοι που ηττήθηκαν στον εμφύλιο και δεν πρόλαβαν να δούν τη μεγάλη σοσιαλιστική “μακεδονία” που ονειρεύονταν.

Θα ευχόμασταν να ήταν έτσι. Γιατί πιθανότατα σε μια τέτοια περίσταση να βρισκόταν κάποιος με αντίληψη και φιλοπατρία που θα συμβούλευε τον κ. Τσίπρα να κάνει το αυτονόητο, να κάνει το σωστό.

Όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Αυτή την περίοδο, στο τιμόνι της χώρας δεν βρίσκεται μόνος του ο Αλέξης Τσίπρας. Βρίσκεται η χειρότερη διαπλοκή που έχει γνωρίσει ποτέ ο τόπος. Αυτή που κινεί τα νήματα και διαχειρίζεται εκατοντάδες εκατομμύρια,  αναλαμβάνει μπίζνες, ελέγχει τα Μέσα Ενημέρωσης, και πηγαινοφέρνει πρόθυμους βουλευτές μεταξύ των κομμάτων προκειμένου να μην διαταραχθεί η κυβερνητική ηγεμονία του κ.Τσίπρα και να τελειώσουν οι “δουλειές” τις οποίες έχει αναλάβει.

Η προηγούμενη κυβέρνηση, η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, κατάφερε να κάνει την Ελλάδα ενεργειακό κόμβο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Εξασφάλισε τη συμμαχία Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου – Ισραήλ στον ενεργειακό τομέα, παρέκαμψε τη Γερμανία καταφέρνοντας να περάσει ο ενεργειακός εφοδιασμός της Ευρώπης μέσω της πραγματικής Μακεδονίας και του TAP, επίσπευσε την ενεργειακή διασύνδεση με το Ισραήλ, ξεκίνησε τις γεωτρήσεις στο Ιόνιο.

Ευτυχώς όλα αυτά δεν τα ακύρωσε η κυβέρνηση Τσίπρα. Όμως έδωσε το δικαίωμα στον διεθνή παράγοντα να βάλει και τους “δορυφόρους του” στο παιχνίδι, να αμφισβητήσει την ηγετική θέση της Ελλάδας, διεκδικώντας μερίδιο στο γεωστρατηγικό παιχνίδι. Κάπως έτσι ο διεθνής παράγοντας, με πρώτη τη Μέρκελ, αναβάθμισε τα Σκόπια στην περιοχή παραχωρώντας τους ρόλο και επιρροή. Με ποιον τρόπο έπεισε τον Τσίπρα; χαρίζοντάς του την αναβολή μείωσης των συντάξεων (που ο ίδιος είχε ψηφίσει) με αντάλλαγμα την εκχώρηση της Μακεδονίας.

Ο Τσίπρας, δηλαδή, δεν δίστασε να πάρει λίγους μήνες πολιτικής επιβίωσης ακόμα, δίνοντας κάτι το οποίο δεν του ήταν “εκλογικά” χρήσιμο: Τη Μακεδονία.

Για να γίνει αυτό, χρειάστηκαν δεκάδες εκατομμύρια Ευρώ σε Ελλάδα και Σκόπια όπως αποκάλυψε ο υπουργός Άμυνας της ίδιας της κυβέρνησής τους, η βρώμικη εξαγορά της ΔΕΗ των Σκοπίων από την Ελληνική ΔΕΗ με το ταυτόχρονο γέμισμα των τραπεζικών λογαριασμών του αντιπροέδρου του Ζάεφ, μια στημένη σκευωρία και άλλα που πιθανά ακόμα να μην ξέρουμε.

Οφείλουμε λοιπόν οι Έλληνες να αντιταχθούμε τόσο στη διαπλοκή όσο και στους ξένους που από το 1991 ορέγονταν αυτό που ο Αλέξης Τσίπρας τους έδωσε νύχτα: Την πιστοποίηση του ότι η “Μακεδονία” δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα και τον Ελληνικό πολιτισμό.

Μόνον έτσι, με την υπογραφή της Ελλάδας θα μπορούσε να πιστοποιηθεί ότι η “Μακεδονία” ΔΕΝ είναι Ελλάδα και ότι οι “Μακεδόνες” δεν είναι Έλληνες.

Αύριο λοιπόν, πρέπει να είμαστε όλοι παρόντες:

Για να φωνάξουμε ότι είμαστε περισσότεροι από αυτούς και ότι οφείλουν να μας ακούσουν.

Για να πούμε στην διαπλοκή ότι δεν είναι αυτή που κάνει κουμάντο στην πατρίδα μας.

Για να αποτρέψουμε πρόθυμους Βουλευτές να αλλάξουν ξαφνικά άποψη και κόμμα  προκειμένου να κάνουν delivery στους πολιτικούς προστάτες τους.

Για να στείλουμε μήνυμα στο εξωτερικό ότι Ελλάδα δεν είναι ο Τσίπρας, ούτε ο Κόκκαλης, η Παπακώστα και οι Μαυρωτάδες. Ελλάδα είναι 10 εκατομμύρια Έλληνες που αντιδρούν στην εκχώρηση της Ιστορίας και του πολιτισμού τους και απαιτούν τουλάχιστον να ακουστεί η άποψή τους!

Για να ταρακουνήσουμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Αρχιεπίσκοπο και όλους τους θεσμικούς παράγοντες που βλέπουν την πατρίδα τους να τεμαχίζεται χωρίς εκείνοι να αναλαμβάνουν την οποιαδήποτε πρωτοβουλία.

Για να παραδώσουμε στα παιδιά μας αυτά που βρήκαμε από τους προγόνους μας. Την πατρίδα μας ακέραια, τον πολιτισμό μας και την Ιστορία μας αδιαμφισβήτητα.

Σήμερα, οφείλουμε να είμαστε παρόντες στο Σύνταγμα. Σήμερα γράφουμε Ιστορία. Ας πάρουμε τη σημαία μας και ας ενώσουμε τις φωνές μας στο Σύνταγμα,

Σήμερα ας βροντοφωνάξουμε: Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ είναι ΕΛΛΑΔΑ!

ThePresident

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ