today-is-a-good-day
20.3 C
Athens

Δ.Κρεμαστινός: Έχουν βελτιωθεί οι συνθήκες για διάλογο ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ

Την εκτίμηση πως έχουν βελτιωθεί οι συνθήκες για έναν διάλογο δύο «όμορων χώρων» όπως το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά την αποχώρηση του Πάνου Καμμένου από την κυβέρνηση, εξέφρασε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Δημήτρης Κρεμαστινός, τονίζοντας ωστόσο «πως πρέπει να επουλωθούν και τα τραύματα που υπάρχουν».

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο 105,5 επεσήμανε ότι «σε προεκλογική περίοδο δεν γίνονται αυτά, αλλά μακάρι».

Ερωτηθείς για τη συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Κρεμαστινός διευκρίνισε: «Δεν έχω πει ότι θα ψηφίσω υπέρ για τον απλούστατο λόγο ότι δεν έχω δει ακόμη το κείμενο της συνταγματικής μεταβολής. Δεν είναι δυνατόν να πω ότι θα ψηφίσω υπέρ χωρίς να το έχω δει, είναι βασικό για να αποφασίσω […] όχι μόνο εγώ, όλοι μας, η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΙΝΑΛ».

Σε ό,τι αφορά τη στάση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, είπε πως «θα δημιουργηθεί μία πλειοψηφία και μία μειοψηφία, που υποτίθεται ότι πρέπει να “ακούσει” την πλειοψηφία, εάν ένα κόμμα είναι συντεταγμένο. Δεν είναι νοητό να ψηφίζει ο πρόεδρος σε οποιοδήποτε κόμμα αλλιώς και διαφορετικά ο βουλευτής και να λένε ότι είναι στον ίδιο χώρο. Η απόφαση που θα λάβει η ΚΟ θα πρέπει να γίνει σεβαστή από όλους […] Αυτός που δεν συντάσσεται αυτομάτως δημιουργεί πρόβλημα στο κόμμα, όποιος κι αν είναι».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ