today-is-a-good-day
29.3 C
Athens

Opinion Poll: Ανοίγει η ψαλίδα υπέρ της ΝΔ στις 15 μονάδες η διαφορά

Διαφορά 15 μονάδων μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η δημοσκόπηση της Opinion Poll.  Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, προηγείται στην καταλληλότητα για Πρωθυπουργός με 11 μονάδες.

Η έρευνα της Opinion Poll, πραγματοποιήθηκε 10-14 Ιανουαρίου, σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.202 νοικοκυριών.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου (με αναγωγή) η ΝΔ συγκεντρώνει 31,5% έναντι μόλις 16,5% του ΣΥΡΙΖΑ. Στην τρίτη θέση με 4,3% βρίσκεται η Χρυσή Αυγή, ακολουθεί με 4,1% το ΚΚΕ και πέμπτο έρχεται το ΚΙΝΑΛ με 3,8%.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι ΑΝΕΛ παρουσιάζουν πλέον εικόνα διάλυσης, καθώς το ποσοστό τους κατακρημνίζεται στο 0,4%. Τον ίδιο δρόμο δείχνει να ακολουθεί και Το Ποτάμι το όποιο βρισκεται στο 0,7%.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή τα κόμματα λαμβάνουν τα εξής ποσοστά:

ΝΔ 31,5%
ΣΥΡΙΖΑ 16,5%
Χρυσή Αυγή 4,3%
ΚΚΕ 4,1%
Κίνημα Αλλαγής 3,8%
Ελληνική Λύση 2,2%
Ένωση Κεντρώων 1,5%
Πλεύση Ελευθερίας 1,5%
ΛΑΟΣ 1,3%
Λαϊκή Ενότητα 1,3%
Ποτάμι 0,7%
ΑΝΕΛ 0,4%

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, προηγείται στην καταλληλότητα για Πρωθυπουργός με 11 μονάδες, αν και πρώτη επιλογή σ΄αυτό το ερώτημα είναι ο Κανένας.

Όπως αναφέρεται στα συμπεράσματα για τη δημοσκόπηση της Opinion Poll, φαίνεται πως διαμορφώνεται ένα πολιτικό περιβάλλον στο οποίο πιέζονται ασφυκτικά τα τρία μικρά κόμματα που φαίνεται ότι πλην των βασικών μονομάχων θα μπουν στην Βουλή (ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, Κ.Κ.Ε, ΚΙΝΑΛ).

Αντίθετα, αύξηση παρουσιάζει η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ. Εν ολίγοις, αναπτύσσεται ένας ισχυρός διπολισμός με την Ν.Δ να αυξάνει την διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ και ταυτόχρονα να σημειώνεται μια πολιτική κινητικότητα που ευνοεί την μικρή ή μεγάλη ενίσχυση εξωκοινοβουλευτικών σήμερα σχημάτων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ