today-is-a-good-day
17.1 C
Athens

Ξύλο, χημικά και τραυματισμοί στην πορεία των εκπαιδευτικών

Επεισόδια μεταξύ των ΜΑΤ και εκπαιδευτικών και μάλιστα με τραυματισμούς, σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας στην πορεία  ενάντια στο νέο σύστημα διορισμών που προωθεί η κυβέρνηση.

Οι εκπαιδευτικοί κατά τη διάρκεια της πορεία τους βρέθηκαν στην Ηρώδου Αττικού κοντά στο Μέγαρο Μαξίμου, φώναξαν συνθήματα ενάντια στο νέο σύστημα, χτύπησαν τις κλούβες των ΜΑΤ που υπήρχαν στο σημείο, ενώ οι αστυνομικοί απάντησαν με ρίψη χημικών και χειρομβοβίδες κρότου λάμψης.

Από τα επεισόδια τραυματίστηκε μία γυναίκα στο κεφάλι από χειρομβοβίδα κρότου λάμψης και ένας άντρας στο χέρι. Και οι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τραυματίας είναι ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αστυνομικοί πετούσαν τις χειρομβοβίδες κρότου λάμψης, ενώ βρισκόντουσαν πίσω από τις κλούβες χωρίς να γνωρίζουν και να κοιτάνε προς τα πού κατευθύνονται, με αποτέλεσμα να υπάρχουν τραυματισμοί.

Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας, ένας από τους διαδηλωτές ανέβηκε πάνω στην κλούβα των ΜΑΤ, ζητώντας συνάντηση με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου.

Ένταση σημειώθηκε, επίσης, μεταξύ των διαδηλωτών και των ΜΑΤ, με σπρωξίματα στα σκαλιά στο Σύνταγμα απέναντι από τη Βουλή.
Οι εκπαιδευτικοι διαμαρτυρήθηκαν καθως σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν έως τώρα για το νέο σύστημα διορισμών προκύπτει ότι το 50% της μοριοδότησης θα είναι το πτυχίο τους και η προϋπηρεσία και το άλλο 50% η κατοχή ακαδημαϊκών τίτλων (διδακτορικό, μεταπτυχιακό, ειδικά σεμινάρια κ.α.).

Δάσκαλοι και καθηγητές διαμηνύουν ότι το εν λόγω σύστημα διορισμών που προωθεί το υπουργείο Παιδείας υποβαθμίζει το πτυχίο τους και παράλληλα τους «αναγκάζει σε περαιτέρω τίτλους σπουδών και κατά συνέπεια σε επιπλέον έξοδα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ