today-is-a-good-day
19.5 C
Athens

Μείωση των αφίξεων τουριστών στο Παρίσι λόγω των «κίτρινων γιλέκων»

Οι βίαιες διαδηλώσεις που σχετίζονταν με τα «κίτρινα γιλέκα» αποθάρρυναν πολλούς ξένους τουρίστες, με αποτέλεσμα μια μείωση 5% έως 10% των διεθνών αεροπορικών αφίξεων στο Παρίσι τον Δεκέμβριο, ανέφερε σήμερα η Atout France, η υπηρεσία προώθησης του γαλλικού τουρισμού στο εξωτερικό.

Για τους πρώτους μήνες του 2019, οι αεροπορικές κρατήσεις «σημειώνουν μείωση 6,8% τους τρεις ερχόμενους μήνες, Όμως, αν οι διαδηλώσεις σταματήσουν, θα μπορέσουμε γρήγορα να επανέλθουμε σε μια αύξηση», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Κριστιάν Μαντέλ, γενικός διευθυντής της Atout France.

Ο Μαντέλ και ο Ζαν-Μπατίστ Λεμουάν, υφυπουργός αρμόδιος για τον Τουρισμό στο υπουργείο Εξωτερικών, είχαν σήμερα βιντεοδιάσκεψη με δέκα πρεσβευτές στο εξωτερικό προκειμένου να αποτιμήσουν την επίπτωση, ανάλογα με τη χώρα, του κινήματος των «κίτρινων γιλέκων» στις τουριστικές ροές.

«Η κατάσταση διαφέρει πολύ ανάλογα με τη χώρα, αισθανόμαστε κυρίως την ανησυχία των Ασιατών, μιας πελατείας που έχει ανάγκη διασφαλίσεις. Όμως οι ενδείξεις είναι θετικές από την πλευρά των Ευρωπαίων που αποτελούν τη μεγάλη πλειονότητα» των τουριστών που επισκέπτονται τη Γαλλία, δήλωσε ο υφυπουργός.

Στη Γαλλία, «ο πιο ισχυρός αντίκτυπος σημειώθηκε τον Δεκέμβριο. Για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο αυτή η μείωση επιβραδύνεται, και τον Μάρτιο επιστρέφουμε σε μια αύξηση των διεθνών αφίξεων. Θα πρέπει να διατηρήσουμε αυτό το σπιράλ της ανάκαμψης», είπε ο Λεμουάν.

Είπε πως, στη διάρκεια της εβδομάδας, είχε συναντήσεις με πολλούς παράγοντες του τουρισμού, κυρίως στελέχη των Galeries Lafayette και του Πύργου του Άιφελ.

«Τον Δεκέμβριο και για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, υπήρξε μια πτώση στις κρατήσεις και μια πτώση στις αφίξεις. Αλλά η Γαλλία ήταν σε πολύ καλή τάση για ολόκληρο το 2018, που θα είναι, ελπίζουμε, χρονιά-ρεκόρ, για την οποία προβλέπουμε 90 εκατομμύρια ξένους τουρίστες», υπενθύμισε ο υφυπουργός.

Είπε πως η κυβέρνηση «εξετάζει συμπληρωματικές ενέργειες» προκειμένου να «παράσχει «διασφαλίσεις» και να «γνωστοποιήσει πως η ασφάλεια είναι διασφαλίσμένη, πως η ζωή συνεχίζεται. Η Γαλλία τα κατάφερε να ανακάμψει μετά τα τραγικά γεγονότα του 2015, και υπάρχει μια επιθυμία για τη Γαλλία που παραμένει», εκτίμησε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ