today-is-a-good-day
17.1 C
Athens

Λ.Αυγενάκης: Δεν αλλάζει θέση για το Σκοπιανό ο Κ.Μητσοτάκης όσο κι αν πιέσει η Μέρκελ

«Όση πίεση και να ασκούσε η κ. Μέρκελ στον Κυριάκο Μητσοτάκη δεν θα άλλαζε την άποψή του για τη Συμφωνία των Πρεσπών, έχω ξεκαθαρίσει πολύ έγκαιρα τη θέση μας», δήλωσε, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΡΑΔΙΟ ΚΡΗΤΗ 101,5» του Ηρακλείου. Αναφορικά με τις δηλώσεις Μέρκελ πως δεν μπορεί να επηρεάσει τη θέση της ΝΔ και του Κ. Μητσοτάκη, ο γραμματέας του Κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε ότι: «Αποδεικνύεται περίτρανα πως ο Κ. Μητσοτάκης χρησιμοποιεί την ίδια γλώσσα τόσο στο εσωτερικό και το εξωτερικό… Ο κ. Τσίπρας παραχώρησε στους Σκοπιανούς τη δήθεν ‘μακεδονική εθνότητα’ και τη δήθεν ‘μακεδονική γλώσσα’. Η δική μας θέση είναι ότι η Συμφωνία των Πρεσπών δεν είναι επωφελής για το εθνικό συμφέρον. Και γι’ αυτό δεν θα την κυρώσουμε».

Σχετικά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές ο γραμματέας της ΝΔ σχολίασε πως «για εμάς προτεραιότητα αποτελεί η ‘μητέρα των μαχών’, οι εθνικές εκλογές. Για το λόγο αυτό κινούμαστε με πολλή προσοχή τόσο για τις ευρωεκλογές, όσο και για τις εκλογές της αυτοδιοίκησης α’ και β΄ βαθμού». Αναφορικά με τα χρίσματα στις αυτοδιοικητικές εκλογές επεσήμανε: «Ξεκαθαρίσαμε από την πρώτη στιγμή και το τονίζω για μια ακόμα φορά πως δεν μοιράζουμε χρίσματα σε κανένα. Είμαστε όμως, υπέρ επιλογών που γίνονται με αξιοκρατικά κριτήρια. Κινούμαστε βάσει του αισθήματος ευθύνης που έχουμε απέναντι στους πολίτες και πάντα με γνώμονα το καλό του τόπου και το συμφέρον των πολλών».

Επισήμανε μάλιστα ότι η Κρήτη βρίσκεται ψηλά στο κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ και ιδίως θέματα υποδομών, θέματα ανάπτυξης που χρονίζουν για πολλές δεκαετίας: «Για τον επόμενο πρωθυπουργό της χώρας, τον Κ. Μητσοτάκη, αποτελούν προτεραιότητα και αυτό αποτελεί και προσωπική μου δέσμευση ως στενού συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Κληθείς να σχολιάσει την επιλογή Αλ. Μαρκογιαννάκη για την Περιφέρεια Κρήτης, ο κ. Αυγενάκης δήλωσε: «Ο Κ. Μητσοτάκης επιλέγοντας τον Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη ως επικεφαλής συνδυασμού για την περιφέρεια Κρήτης έκανε πράξη την προσπάθεια διεύρυνσης και ανανέωσης που συντελείται στην παράταξή μας. Επέλεξε ένα νέο, ικανό και δημιουργικό άνθρωπο ο οποίος θα παλέψει με πάθος για το καλό του τόπου» και συμπλήρωσε: «Είμαι βέβαιος πως ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης θα παράξει ουσιαστικό έργο για την Κρήτη και θα αναδειχθεί σε έναν καλό περιφερειάρχη».

Είμαστε βέβαιοι ότι και στην Κρήτη θα κυριαρχήσουμε εκλογικά, ανέφερε ο γραμματέας του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας τονίζοντας ότι: «Βασικός μας στόχος είναι μέσα από τη δουλειά που γίνεται και θα γίνει στο μέλλον, να καταφέρουμε να κυριαρχήσουμε και ιδεολογικά, ενισχύοντας το μέτωπο της λογικής, της αξιοκρατίας και του ρεαλισμού που έχει ήδη αρχίσει να διαμορφώνεται και στην Κρήτη. Ο αγώνας για το αυτονόητο ξεκινά από την Κρήτη, με μπροστάρη τον Κυριάκο Μητσοτάκη». Στη συνέχεια ο κ. Αυγενάκης μιλώντας για την επικείμενη επίσκεψη του Κ. Μητσοτάκη στο Ηράκλειο το επόμενο Σαββατοκύριακο, ανακοίνωσε ότι θα βρεθεί στο Ηράκλειο, την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου, για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΝΟΔΕ Ηρακλείου.

Το Σάββατο 19 Ιανουαρίου, ο πρόεδρος της Ν.Δ. μαζί με τον γραμματέα του Κόμματος θα πραγματοποιήσουν περιοδεία στα νότια του νομού και την ιδιαίτερη πατρίδα του κ. Αυγενάκη, τη Μεσαρά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ