today-is-a-good-day
14.7 C
Athens

Καθαρή αμφισβήτηση Π.Καμμένου από την πλειοψηφία των βουλευτών του

Προσπάθεια να δώσει στίγμα με tweet

«Ζητώ εξουσιοδότηση να πάω στον Τσίπρα να του ζητήσω να αποσύρει τους υπουργούς των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση και να μην τους ξανατοποθετήσει στις θέσεις τους», είπε, σύμφωνα με πληροφορίες ο Πάνος Καμμένος στους βουλευτές του κόμματός του, προσθέτοντας ότι «δεν θέλω να δώσω ψήφο εμπιστοσύνης για τη συμφωνία των Πρεσπών, αλλά δεν θέλω να πέσει η κυβέρνηση».

Ωστόσο οι μόνοι που συμφώνησαν ήταν η Μαρία Κόλλια Τσαρουχά και ο Κώστας Κατσίκης.

Οι υπόλοιποι, δηλαδή, Κώστας Ζουράρις, Βασίλης Κόκκαλης και Θανάσης Παπαχριστόπουλος, καθώς και ο υφυπουργός Νίκος Μαυραγάνης, αρνήθηκαν να του δώσουν την εξουσιοδότηση, λέγοντας χαρακτηριστικά πως “δεν μπορούμε να πάρουμε αυτή την απόφαση εφόσον απουσιάζουν η υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά και η υφυπουργός Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη, εκτός και αν έχουν διαγραφεί και δεν το γνωρίζουμε”.

Οι βουλευτές μάλιστα επέκριναν τους χειρισμούς Καμμένου, επισημαίνοντας ότι έφερε «το κόμμα σε στρατηγικό αδιέξοδο γιατί πόνταρε στη Συμφωνία των Πρεσπών και κυρίως στο αν θα ψηφιστεί ή όχι από τη Βουλή της ΠΓΔΜ».

Κατά τα λοιπά κ. Καμμένος εκτίμησε ότι κατά πάσα πιθανότητα δεν θα υπάρξουν εξελίξεις σήμερα στη γειτονική χώρα, καθώς όπως, μεταξύ άλλων, σημείωσε «αλλάζουν συνέχεια τις τροπολογίες».

Ερωτηθείς, πάντα υπό την προϋπόθεση οριστικοποίησης της κατάστασης στην ΠΓΔΜ, αν θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, απάντησε πως «όλα θα γίνουν».

Ακόμα ο κ. Καμμένος αναβάλλει την αποψινή του συνέντευξη σε τηλεοπτικό σταθμό, ενώ κατέστησε σαφές πως ό,τι «κυκλοφορεί» στο Διαδίκτυο και αφορά τον ίδιο και τους ΑΝΕΛ «δεν ισχύουν».

Λίγη ώρα αργότερα προσπάθησε με ένα tweet να δώσει το στίγμα του:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ