today-is-a-good-day
20.1 C
Athens

Harley Davidson: Το μέλλον είναι ηλεκτρικό

Μπορεί σε κάποιους η σκέψη μιας Harley Davidson χωρίς τον χαρακτηριστικό ήχο του μοτέρ να είναι εκτός πραγματικότητας, όμως η εταιρεία έχει πάρει πολύ σοβαρά την μετάβαση της στην επόμενη μέρα των οχημάτων και φυσικά δεν θα μπορούσε να μείνει έξω από τις τελευταίες εξελίξεις στην αυτοκίνηση. Έτσι χθες στο Λας Βέγκας, παρουσίασε με κάθε επισημότητα την πρώτη ηλεκτρική μοτοσυκλέτα παραγωγής της, την Livewire, η οποία αναμένεται να βγει από την γραμμή παραγωγής της εταιρείας το καλοκαίρι του τρέχοντος έτους.

Οι προπαραγγελίες έχουν ήδη ξεκινήσει, αν και πιστή στην παράδοση της η νέα Livewire δεν είναι φτηνή, καθώς για να την αποκτήσει κάποιος θα πρέπει να βγάλει από την τσέπη σχεδόν 30.000 δολάρια. Τι προσφέρει όμως η Harley για αυτά τα λεφτά; Η αλήθεια είναι πως στα χαρτιά, δεν υπάρχει κάτι το συνταρακτικό που θα προκαλέσει τον θαυμασμό. Η αυτονομία της μοτοσυκλέτας με μια φόρτιση είναι 170 χιλιόμετρα, κάτι που σίγουρα δεν εμπνέει για μεγάλα ταξίδια παρά μόνο αν έχετε χαρτογραφήσει όλους τους ενδιάμεσους σταθμούς φόρτισης, ενώ και στον τομέα των επιδόσεων, το 0-100 σε 3,5” δεν είναι κάτι το αξιομνημόνευτο για μοτοσυκλέτα.

Από την άλλη, το μεγάλο όπλο στην φαρέτρας των πωλήσεων της εταιρείας είναι ο σχεδιασμός της, ο οποίος είναι αρκετά επιθετικός και θυμίζει μοτοσυκλέτα επιδόσεωνπερισσότερο από κάθε άλλο μοντέλο της εταιρείας. Ο σχεδιασμός ακολουθεί την φιλοσοφία της Harley και δεν υπάρχει περίπτωση να την δει κάποιος και να μην αναγνωρίσει αμέσως από που προέρχεται. Η ποιότητα κατασκευής είναι στα γνωστά επίπεδα της εταιρείας, ενώ από το εργοστάσιο είναι εφοδιασμένη με traction control και ABS, απαραίτητος εξοπλισμός αν αναλογιστεί κάποιος τον ακαριαίο τρόπο με τον οποίο επιταχύνουν τα ηλεκτρικά οχήματα.

Η εταιρεία φρόντισε να καθησυχάσει τους φίλους της που θέλουν να ακούν τον χαρακτηριστικό ήχο της μηχανής της, πως μέσω software η μοτοσυκλέτα θα έχει τον χαρακτηριστικό ήχο, “αλλά με μια φουτουριστική χροιά”. 

 

Πηγή: emea.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ