today-is-a-good-day
17.1 C
Athens

ΝΔ: Η Μέρκελ κατανοεί τις αντιδράσεις για τις Πρέσπες – Δεν μπορεί να μας επηρεάσει

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει αύριο μια εποικοδομητική και εφ όλης της ύλης συζήτηση με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ την οποία καλωσορίζει στην Ελλάδα, ανέφεραν πηγές της ΝΔ, μετά την συνάντησή της με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τις κοινές δηλώσεις.

Ως προς τις σημερινές της δηλώσεις Μέρκελ για το ονοματολογικό, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η ΝΔ εκφράζει την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι η κ. Μέρκελ επιβεβαίωσε ότι κατανοεί την αντίθεση της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού στη συμφωνία των Πρεσπών, όπως και για την παραδοχή της ότι δεν μπορεί να επηρεάσει τη θέση της ΝΔ και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Παράλληλα η ΝΔ διένημε το tweet του Μάνφρεντ Βέμπερ το οποίο σύμφωνα με τη ΝΔ «είναι η απάντησή του στην προπαγάνδα με fake news που διέσπειρε ο κ. Παπαδημούλης και αναπαρήγαγε η ΕΡΤ ότι υπήρξε μια τάχα συνέντευξή του που τον ήθελε δήθεν να αντιτίθεται στη θέση της ΝΔ για το Σκοπιανό».

Το tweet του κ. Βέμπερ έχει ως εξής: «Σέβομαι απολύτως την ευαισθησία του ελληνικού λαού στο ονοματολογικό ζήτημα με την πΓΔΜ. Δεν υπήρξε συνέντευξή μου γι αυτό το θέμα. Σέβομαι τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη και πιστεύω βαθιά ότι θα οδηγήσει την Ελλάδα σε σταθερότητα και ευημερία, καταπολεμώντας το λαϊκισμό».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ