today-is-a-good-day
14.7 C
Athens

ΛΑΕ: Ανεπιθύμητη στη χώρα μας η Μέρκελ

Η Λαϊκή Ενότητα (ΛΑΕ) διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο την Πέμπτη στις 6.00 μ.μ. στα Προπύλαια, καθώς και πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου με αιχμή την επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου στην Αθήνα.

«Η Άνγκελα Μέρκελ φτάνει στην Ελλάδα στις 10 Ιανουαρίου 2019, για να γίνει δεκτή με τιμές υποτελούς χώρας προς κυρίαρχη, από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη και από όλο το πολιτικό μνημονιακό κατεστημένο» αναφέρει σε γραπτή της ανακοίνωση η ΛΑΕ.

«Η καγκελάριος της Γερμανίας όμως είναι αυτή, που εξέφρασε και εκφράζει την μνημονιακή καταστροφή στην Ελλάδα και την άγρια λιτότητα, το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, την διάλυση του παραγωγικού ιστού της χώρας, την αντιδημοκρατική εκτροπή και την κατάργηση των στοιχειωδών κοινωνικών δικαιωμάτων» προσθέτει.

Η ΛΑΕ χαρακτηρίζει την κ. Μέρκελ ανεπιθύμητη σε αυτόν τον τόπο και στον ελληνικό λαό σημειώνοντας στην ανακοίνωσή της πως οι λόγοι είναι το ότι «η Γερμανία δεν επιστρέφει το υποχρεωτικό κατοχικό δάνειο στη χώρα, δεν καταβάλλει τις πολεμικές αποζημιώσεις για τις καταστροφές και τις αποζημιώσεις στις οικογένειες των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας». Επιπλέον τονίζει πως η Γερμανία ευθύνεται «για τις καταστροφικές μνημονιακές πολιτικές που επιβλήθηκαν για να σωθεί το ευρώ και οι ευρωπαϊκές τράπεζες. Και γιατί ο πραγματικός σκοπός της έλευσης της στην Ελλάδα, είναι να πιέσει για να “περάσει” από τη Βουλή, η ΝΑΤΟϊκή και ασύμφορη, “Συμφωνία των Πρεσπών”».

Τέλος η Λαϊκή Ενότητα «καλεί τον ελληνικό λαό να εκφράσει την αντίδρασή του στην άφιξη της Άνγκελα Μέρκελ με αγωνιστικές κινητοποιήσεις».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ