Γ.Αμυράς: Το Ποτάμι δεν θα γίνει ο ρεπατζής του Καμμένου

Ως «βασιλιά της κωλοτούμπας» χαρακτήρισε τον Πάνο Καμμένο ο Γιώργος Αμυράς με τον υπουργό Αμυνας να του ανταπαντά από τα υπουργικά έδρανα «για νυφούλα καλό σας βλέπω», υπονοώντας επαφές του βουλευτή του Ποταμιού με την ΝΔ.

Ο κ. Αμυράς υποστήριξε πως η κυβερνητική φάμπρικα προβληματικών τροπολογιών δουλεύει εξαιρετικά παρά τις εντάσεις στις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.

«Γιατί βιάζεστε κ. Καμμένε να φέρετε την ρύθμιση; Είναι το τελευταίο σας νομοσχέδιο;» ρώτησε ο βουελυτής του Ποταμιού με τον κ. Καμμένο να σχολιάζει «κάντε μια διαπραγμάτευση εσείς στο Ποτάμι να τα βρείτε και μετά θα σας απαντήσω. Αλλά εσείς το έχετε δίπορτο».

«Είστε βασιλιάς της κωλοτούμπας. Επιτρέψατε στον Κοτζιά να υπογράψει την συμφωνία και τώρα διαμαρτύρεστε» συνέχισε ο κ. Αμυράς με τον υπουργό να απαντά και πάλι «για νυφούλα καλό σας βλέπω».

Παράλληλα ο κ. Αμυράς απαντώντας στον κ. Φίλη που κάλεσε την αντιπολίτευση να καταθέσει πρόταση μομφής, είπε «Αν δεν ζητήσετε ψήφο εμπιστοσύνης ξεχάστε το Ποτάμι.  Το Ποτάμι δεν θα γίνει ο ρεπατζής του Καμμένου. Φέρτε εσείς αν βαστάτε ψήφο εμπιστοσύνης και αν την πάρετε προχωρήστε στα υπόλοιπα θεάρεστα του κυβερνητικού έργου σας».

Διαβάστε το απομαγνητοφωνημένο κείμενο της ομιλίας του Γιώργου Αμυρά στην Ολομέλεια της Βουλής σχετικά με την τροπολογία για τα F-16:

«Το Ποτάμι δε θα γίνει ο ρεπατζής του κ. Καμμένου αν επιτέλους αποχωρήσει από την κυβέρνηση, ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, διαφορετικά δεν έχει τη δεδηλωμένη. Να μην υπολογίζουν στο Ποτάμι ούτε για τις Πρέσπες, ούτε για τις Τριχωνίδες, Βιστωνίδες και την Παμβώτιδα λίμνη» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού από το βήμα της Ολομέλειας στη Βουλή κατά τη συζήτηση για το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ σήμερα, και πρόσθεσε:

«Δεν ξέρω αν μαζί τα φάγατε, πάντως σίγουρα μαζί τα κάνατε Τσίπρας και Καμμένος, Συριζαίοι και Ανελίτες βουλευτές:

– μαζί φέρατε το μνημόνιο με το όνομά σας

– μαζί περικόψατε τις συντάξεις

– μαζί μειώσατε τη φορολογία στα καζίνο από 37% σε 8%

– μαζί βάλατε φόρο στο ίντερνετ, τον καφέ, τη βενζίνη, τη σταθερή τηλεφωνία, τη μπύρα, το κρασί, το ψωμί και σε άλλα είδη διατροφής

– μαζί φωνάζατε «δεν πληρώνω» και φέτος ανοίξατε 43 νέους σταθμούς διοδίων και ακριβύνατε τα διόδια ως και 150%.

– μαζί πληρώσατε στους Ρότσιλ 3,5 εκατ. ευρώ αναγορεύοντας τους συμβούλους του υπουργείου Οικονομικών, όταν το 2013 τους κατηγορούσατε με θεωρίες συνωμοσίας περί καθυπόταξης του ελληνικού λαού με τα μνημόνια

– μαζί υποθηκεύσατε τη δημόσια περιουσία με το Υπερταμείο μέχρι το 2115»

Ο κ. Αμυράς ρώτησε ευθέως και επανειλημμένα τον κ. Καμμένο αν βιάστηκε να φέρει την ύποπτη τροπολογία με την οποία επαναφέρει το σκοτεινό καθεστώς των αντισταθμιστικών ωφελημάτων στους εξοπλισμούς ως τελευταίο νομοσχέδιό του πριν παραιτηθεί από την κυβέρνηση «για να ξέρουμε αν πραγματικά θα χαρούμε ή θα συνεχιστεί ο κλαυσίγελως με πρωταγωνιστή εσάς τον βασιλιά της κωλοτούμπας και άρχοντα των fake news».