today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Κρίση ή… “κρίση” στις σχέσεις Α.Τσίπρα – Π.Καμμένου;

Σίγουροι για τους 151 οι του ΣΥΡΙΖΑ

Η συμφωνία των Πρεσπών είναι εφικτό να κυρωθεί με 151 ψήφους ώστε η κυβερνητική θητεία να ολοκληρωθεί στο τέλος της τετραετίας, επισημαίνουν κομματικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ και ρίχνουν με την σειρά τους, μετά το Μαξίμου, το γάντι στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας: “Λέμε στον κ. Μητσοτάκη ιδού Ρόδος ιδού και το πήδημα για να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας”.

Για το ενδεχόμενο αποχώρησης των ΑΝΕΛ, οι ίδιες πηγές αναφέρουν: «Όλα είναι ανοιχτά. Έχει τις διαδικασίες του την Τετάρτη θα περιμένουμε να πάρει τις αποφάσεις».

Το θέμα κυριάρχησε και στην πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, όπου σύμφωνα με πληροφορίες, κομματικές πηγές χαρακτήρισαν ιδιαιτέρως κρίσιμη την επόμενη περίοδο σε πολιτικό και κοινοβουλευτικό επίπεδο.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και με δεδομένη την ανησυχία, έστω και συγκεκαλυμμένη, του Μαξίμου για την επόμενη ημέρα, δρομολογείται συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Πάνο Καμμένο, προκειμένου να ξεκαθαριστούν οι προθέσεις του, εν’ όψει της συμφωνίας των Πρεσπών, που έρχεται για κύρωση στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Αν και μέχρι στιγμής δεν έχει κλειστεί κάποιο ραντεβού, η κίνηση του Πάνου Καμμένου να συγκαλέσει εκτάκτως συνεδρίαση της Κ.Ο. των ΑΝΕΛ για την Τετάρτη, οδήγησε τον πρωθυπουργό να αναβάλει την προγραμματισμένη για την Τρίτη συνέντευξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο Open λόγω “ανειλημμένων υποχρεώσεων”.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές Τσίπρας και Καμμένος «Τα τελευταία 24ωρα δεν έχουν επικοινωνήσει. Κάποια στιγμή προφανώς θα συναντηθούν αλλά δεν είναι κλεισμένο κάτι. Όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα για την κύρωση της συμφωνίας είναι στη διακριτική ευχέρεια του πρωθυπουργού να αποφασίσει».

Το σίγουρο είναι πως όλα θα ξεκαθαρίσουν τις επόμενες ημέρες, αν και οι κακές γλώσσες δεν αποκλείουν να πρόκειται για έναν ακόμη “στημένο”, αποπροσανατολιστικού χαρακτήρα, καβγά των δύο κυβερνητικών εταίρων. Μάλιστα, άσπονδοι φίλοι του κ. Καμμένου, κάνουν λόγο για πιθανές “κινήσεις επικοινωνιακού χαρακτήρα” και θυμίζουν αντίστοιχες “αντιδράσεις” και αντιρρήσεις του προέδρου των ΑΝΕΛ οι οποίες “κάμφθηκαν” ή “ξεχάστηκαν” και κόκκινες γραμμές που… ξεθώριασαν μέσα σε λίγες ώρες.

Α.Π.

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ