today-is-a-good-day
17.1 C
Athens

Ευρωπαϊκός συμβιβασμός (;) για τους πρόσφυγες που είναι στην θάλασσα 15 μέρες

Η υπόθεση των 49 προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται εδώ και δεκαπέντε ημέρες σε δυο πλοία μη κυβερνητικών οργανώσεων σε χωρικά ύδατα της Μάλτας είναι πολύ πιθανόν να λήξει με έναν ευρωπαϊκό συμβιβασμό, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.
Ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, όπως γράφει ο Τύπος, έχει δώσει τη διαβεβαίωση ότι η Ρώμη είναι διατεθειμένη να δεχθεί συνολικά μέχρι δεκαπέντε πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στα σκάφη των ΜΚΟ Sea Eye και Sea Watch.
Σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέουν, δεν θα πρόκειται μόνο για γυναίκες και παιδιά, όπως είχε πει αρχικά ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων και υπουργός Εργασίας Λουίτζι Ντι Μάιο. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβερνητική συμμαχία της Ρώμης «δεν θέλει να χωρίσει καμία οικογένεια».
Η εφημερίδα Corriere della Sera, παράλληλα, γράφει ότι η κυβέρνηση Κόντε θεωρεί ότι οι 49 αυτοί μετανάστες πρόκειται τελικά να αποβιβαστούν στη Μάλτα, παρά την μέχρι τώρα αρνητική στάση που κρατά η Βαλέτα.
Η εφημερίδα του Μιλάνου εξηγεί ότι βρίσκονται σε εξέλιξη επαφές των Βρυξελλών με τις κυβερνήσεις της Γερμανίας, της Ολλανδίας, της Πορτογαλίας και της Γαλλίας για την κατανομή των προσφύγων και μεταναστών. Η ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai, τέλος, μεταδίδει ότι η κυβέρνηση της Ρώμης είναι σε διαρκή διάλογο με τον αρμόδιο ευρωπαίο Επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο σε αναζήτηση κοινά αποδεκτής λύσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ