Στη Λευκωσία τον Φεβρουάριο η Τριμερής Προέδρων Κοινοβουλίων Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου

1305
ΑΠΕ

Στη Λευκωσία, στα μέσα του προσεχούς Φεβρουαρίου, αναμένεται να πραγματοποιήσουν την πρώτη επίσημη τριμερή τους συνάντηση, οι πρόεδροι των κοινοβουλίων Ελλάδας, Αιγύπτου και Κύπρου. Αυτό μάλιστα ήταν και από τα σημαντικότερα θέματα που συζήτησαν σήμερα, στο Κάιρο, ο πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής των Αντιπροσώπων Δημήτρης Συλλούρης, ο οποίος έγινε θερμά δεκτός από τον πρόεδρο του Αιγυπτιακού κοινοβουλίου Δρ Άλι Άμπντ Άαλ.

Ο κ. Συλλούρης παραβρέθηκε στην Αίγυπτο, με αφορμή τα διπλά εγκαίνια του μεγαλύτερου κοπτικού ναού και του μεγαλύτερου μουσουλμανικού τεμένους στη Μ. Ανατολή, που πραγματοποιήθηκαν από τον Αιγύπτιο πρόεδρο Άμπντελ Φατάχ αλ Σίσι, χθες το βράδυ στη νέα διοικητική πρωτεύουσα της Αιγύπτου, 45 χιλιόμετρα ανατολικά του Καΐρου.

Κατά τη συνάντηση των δύο επικεφαλής των κοινοβουλίων, έγινε ανασκόπηση των διμερών κοινοβουλευτικών σχέσεων Κύπρου και Αιγύπτου.

Τον Πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής συνόδευε ο πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αίγυπτο Χάρης Μορίτσης καθώς και ο γενικός δ/ντής της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου.

Από αιγυπτιακής πλευράς, τον πρόεδρο της Αιγυπτιακής Βουλής συνόδευαν ο αναπληρωτής πρόεδρος, ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και ο γενικός δ/ντής της Αιγυπτιακής Βουλής.