Δύο νεαροί Γερμανοί αγνοούνται στην Αίγυπτο εδώ και πολλές ημέρες

543
ΑΠΕ

Δύο Γερμανοί, ο ένας εκ των οποίων είναι μαθητής λυκείου, έχουν εξαφανιστεί εδώ και πολλές ημέρες στην Αίγυπτο, όπως έγινε γνωστό σήμερα από τη γερμανική κυβέρνηση, ενώ μια πηγή από το Κάιρο διαβεβαιώνει ότι δεν κρατούνται από τις αιγυπτιακές αρχές.

Ο 18χρονος μαθητής από την πόλη Γκίσεν αναχώρησε με αεροπλάνο από τη Φραγκφούρτη στα μέσα Δεκεμβρίου, με προορισμό το Λούξορ. Αφού περνούσε λίγες ημέρες στην πόλη αυτή, θα έφευγε για να επισκεφθεί τον παππού του στο Κάιρο. Σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, δεν έφτασε ποτέ στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα.

Ο πατέρας του νεαρού πιστεύει ότι ίσως να κρατείται στο Λούξορ, ενδεχομένως εξαιτίας κάποιου λάθους στην ταυτοποίησή του. «Πέρασαν τρεις εβδομάδες και δεν υπάρχει κανένα ίχνος του. Κανείς δεν ξέρει αν είναι ακόμη ζωντανός», τόνισε.

Ο δεύτερος αγνοούμενος είναι ηλικίας 23 ετών και τα ίχνη του χάθηκαν από τις 27 Δεκεμβρίου, όταν έφτασε στην Αίγυπτο προερχόμενος από τη Γερμανία, μαζί με τον αδελφό του. Δεν έχει δώσει κανένα σημείο ζωής αφού πέρασε τον έλεγχο ταυτότητας σε ένα αεροδρόμιο. Και στην περίπτωση αυτή, η οικογένειά του εικάζει ότι έγινε κάποιο λάθος και ότι κρατείται από τις μυστικές υπηρεσίες.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας επιβεβαίωσε ότι αγνοούνται δύο πρόσωπα, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Στην Αίγυπτο, οι αρχές δεν έχουν εκδώσει καμία επίσημη ανακοίνωση όμως μια πηγή είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι «δεν κρατείται» κάποιος Γερμανός στη χώρα.

Και οι δύο νέοι έχουν διπλή υπηκοότητα, γερμανική και αιγυπτιακή. Οι μητέρες τους είναι Γερμανίδες και οι πατέρες τους Αιγύπτιοι.