today-is-a-good-day
13.9 C
Athens

Α. Γεωργιάδης: Εκλογές αν φύγει ο Π. Καμμένος από την κυβέρνηση

 

Εάν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αποσυρθούν από την κυβέρνηση ο Αλέξης Τσίπρας θα χάσει την πολιτική νομιμοποίηση που χρειάζεται βάσει των πολιτικών ηθών της Ελλάδας και συνεπώς θα πρέπει να προκηρυχθούν άμεσα πρόωρες εκλογές δήλωσε σήμερα στον ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης.

Στα μέσα της εβδομάδας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος δήλωσε πως ακόμα και σε περίπτωση που οι ΑΝΕΛ αποσυρθούν από την συμπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ θα παραμείνει στην διακυβέρνηση με ψήφο ανοχής.

Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε αιχμηρά πως η τελευταία φορά όπου κυβερνήθηκε από κυβέρνηση μειοψηφίας ήταν τον 19ο αιώνα και κατέληξε σε ειδικό δικαστήριο, προσθέτοντας πως το 1993 ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ούτε καν διανοήθηκε να κυβερνήσει με ψήφο ανοχής όταν έχασε την κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Προσέθεσε πως ο κ. Τσίπρας θα δικαιούται να συνεχίσει να κυβερνά μόνον σε περίπτωση που κερδίσει ψήφο εμπιστοσύνης, και άφησε να εννοηθεί πως και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν θα πρέπει να επιτρέψει να συνεχιστεί μία κυβερνητική εντολή που θα έχει χάσει την αρχική πλειοψηφία της.

Sourceskai

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ