today-is-a-good-day
18.1 C
Athens

Για πρώτη φορά στην σύγχρονη ιστορία της η Apple δεν κατάφερε να παραδώσει προϊόν

Τον Σεπτέμβριο του 2017 o Tim Cook από την σκηνή του συνεδριακού κέντρου της εταιρείας, ανακοίνωσε το επετειακό μοντέλο της διάσημης εταιρείας προκαλώντας ενθουσιασμό στις τάξεις των φανατικών οπαδών της εταιρείας. Μαζί με το iPhone X, ο Τιμ Κουκ ανακοίνωσε πως μέσα στο 2018 η Apple θα κυκλοφορούσε το AirPower, τον ασύρματο φορτιστή της εταιρείας, μέσω του οποίου θα μπορούσαν οι χρήστες να φορτίσουν τόσο το τηλέφωνο τους, όσο και τα ακουστικά αλλά και το Apple Watch.

Όμως το AirPower δεν κυκλοφόρησε ποτέ. Σε μια σπάνια για την Apple κίνηση το AirPower δεν κατάφερε να βρει τον δρόμο για την κυκλοφορία, κάτι που είναι σχετικά πρωτόγνωρο για την εταιρεία, η οποία έχει ένα καλό ιστορικό κυκλοφορίας όλων των προϊόντων που έχει υποσχεθεί. Μέσα στο 2018 και σε όλα τα event και τις παρουσιάσεις που έκανε η εταιρεία, δεν έγινε καμία αναφορά για το AirPower και την τύχη του, ενώ σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων στην παρουσίαση των νέων iPhone τον περασμένο Σεπτέμβριο, η μοναδική απάντηση ήταν πως το συγκεκριμένο event ήταν για άλλο προϊόν και δεν αφορούσε το AirPower. Όπως είπαν οι αξιωματούχοι της εταιρείας, θα ήταν “άδικο” για τα νέα προϊόντα, να γίνεται συζήτηση για κάτι “άσχετο”!

Πριν την παρουσίαση των νέων iPhone, η εταιρεία είχε φροντίσει να αφαιρέσει οποιαδήποτε αναφορά στο AirPower από το site της εταιρείας, ενώ την ίδια περίοδο προσκείμενα στην εταιρεία site άρχισαν να δημοσιοποιούν πως ο ασύρματος φορτιστής της εταιρείας είχε προβλήματα υπερθέρμανσης και πως η εταιρεία ακύρωσε την κυκλοφορία του φορτιστή. Υπήρξαν σχεδιαστές που είπαν πως ο σχεδιασμός του προϊόντος ήταν προβληματικός και πως θα έπρεπε να σχεδιαστεί από την αρχή. Από την στιγμή που δεν έχουμε ακούσει τίποτα γι αυτό, αν δεν είναι στο στάδιο του επανασχεδιασμού, τότε μάλλον μπορούμε να πούμε με σιγουριά πως το project έχει ακυρωθεί.

Το AirPower είχε τύχει θερμής υποδοχής από τους χρήστες των προϊόντων της Apple, καθώς θα μπορούσε να φορτίσει ταυτόχρονα πολλές συσκευές. Η ταυτόχρονη φόρτιση είναι μια σημαντική λύση για το οικοσύστημα της Apple ειδικά αν σκεφτεί κανείς πόσο βάρος έχει δώσει η ίδια η εταιρεία στο θέμα με τον σχεδιασμό των προϊόντων της. Αν τελικά όπως δείχνουν τα μέχρι στιγμής στοιχεία, τελικά το προϊόν ακυρωθεί, τότε θα είναι η πρώτη φορά που η Apple στην σύγχρονη ιστορία της έχει ακυρώσει προϊόν.

 

Πηγή: emea.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ