today-is-a-good-day
21.8 C
Athens

Έκτακτη συνεδρίαση της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιώς και Νήσων ενόψει του νέου κύματος κακοκαιρίας

Η προετοιμασία και ο συντονισμός των συναρμοδίων υπηρεσιών ενόψει του νέου κύματος κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει τις επόμενες ώρες το λεκανοπέδιο της Αττικής, ήταν το αντικείμενο της έκτακτης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα από το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας των Περιφερειακών Ενοτήτων Πειραιώς και Νήσων της Περιφέρειας Αττικής.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, από αύριο Πέμπτη έως και το Σάββατο 5 Ιανουαρίου, η Αττική και οι γειτονικοί σε αυτή δήμοι, αναμένεται να αντιμετωπίσουν προβλήματα, τόσο από την χιονόπτωση, όσο και το κρύο και τις έντονες βροχοπτώσεις.

Κατά την έκτακτη σύσκεψη αποφασίστηκε να υπάρξει κεντρικός συντονισμός, να επικαιροποιηθούν τα μητρώα διάθεσης οχημάτων και μηχανημάτων, ώστε εάν κριθεί αναγκαίο να συνδράμουν το έργο της πυροσβεστικής και κυρίως, να δοθεί έμφαση στο να κρατηθούν ανοικτοί οι δρόμοι, τουλάχιστον αυτοί που οδηγούν σε νοσοκομεία αλλά και όλοι οι κεντρικοί οδικοί άξονες.

Ανάμεσα στους συμμετέχοντες, ήταν οι αντιπεριφερειάρχες Πειραιώς και Νήσων, στελέχη της πυροσβεστικής, της αστυνομίας, του λιμενικού και άλλων φορέων του δημοσίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ