today-is-a-good-day
13.8 C
Athens

Η “Ελπίδα” στηρίζει τα ασυνόδευτα παιδιά πρόσφυγες

Την πρόθεσή της να στηρίξει με οποιοδήποτε τρόπο τα ασυνόδευτα παιδιά πρόσφυγες, έτσι ώστε να λυθεί το πρόβλημα παραμονής τους στα Νοσοκομεία Παίδων «Αγία Σοφία» και «Π.Α. Κυριακού» χωρίς να συντρέχει ιατρικός λόγος, ανακοίνωσε η πρόεδρος του Σωματείου «Ελπίδα-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο», Μαριάννα Βαρδινογιάννη, σε συνάντηση που είχε με τον διοικητή των Νοσοκομείων Παίδων Μ. Παπασάββα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του συλλόγου, ενημερώθηκε αναλυτικά για «τον ολοένα αυξανόμενο αριθμό παιδιών τα οποία κατόπιν εισαγγελικής εντολής απομακρύνονται από το οικογενειακό τους περιβάλλον και καταλήγουν να φιλοξενούνται στα Νοσοκομεία Παίδων. Το διάστημα αυτό κάποιες φορές μπορεί να ξεπερνά ακόμα και το ένα έτος, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για υγιή παιδιά που δεν χρήζουν νοσηλείας. «Πρόκειται για ένα σοβαρό κοινωνικό ζήτημα και πρέπει όλοι να φροντίσουμε να εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά αυτά. Προσωπικά θα κάνω ό,τι μπορώ, γιατί τα παιδιά αυτά είναι παιδιά όλων μας», δήλωσε η κ. Βαρδινογιάννη.

Από την πλευρά του ο κ. Παπασάββας ανέφερε ότι «από την αρχή του 2018 μέχρι σήμερα από τα Νοσοκομεία Παίδων έχουν περάσει πάνω 150 παιδιά με εισαγγελική εντολή, ενώ αυτή τη στιγμή και στα δύο νοσοκομεία φιλοξενούνται 50 παιδιά. Τα παιδιά αυτά είναι από ημερών μέχρι 16 ετών. Το πρόβλημα είναι μεγάλο, γιατί η πλειοψηφία των παιδιών αυτών είναι παιδιά υγιή, που χρειάζονται ένα ήρεμο και σταθερό περιβάλλον για να μπορέσουν να επανέλθουν σταδιακά στην καθημερινότητα, και όχι έναν κλειστό χώρο όπως είναι ένα Νοσοκομείο».

Μετά τη συνάντηση διοργανώθηκε από την Κοινωνική Υπηρεσία της «Ελπίδας», χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά.

Σημειώνεται ότι σε λύση για το θέμα, όπως μετέδωσε σε σχετικό τηλεγράφημά του το ΑΠΕ – ΜΠΕ, συμφώνησαν σήμερα σε σύσκεψη στο υπουργείο Δικαιοσύνης, οι υπουργοί Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου, Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ