today-is-a-good-day
20.1 C
Athens

Χ.Δήμας: Εμείς πιστεύουμε στην πολιτική συναίνεση και όχι στα λόγια

«Ο πολιτικός λόγος ειδικά σε μια συζήτηση για τον προϋπολογισμό έχει αριθμούς, επιχειρήματα και πίνακες. Εγώ παρέθεσα κάποια στοιχεία και κάλεσα τόσο τον υπουργό Οικονομικών, τον αναπληρωτή υπουργό αλλά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό, που ήταν παρών στην αίθουσα, να διαψεύσει οποιοδήποτε τα στοιχεία που είχα παραθέσει, πράγμα το οποίο δεν κάνανε», υπογράμμισε, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 FM», ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της ΝΔ, βουλευτής Κορινθίας, Χρίστος Δήμας.

Πρόσθεσε ότι η ΝΔ, «(…) Όταν έρχεται μια θετική διάταξη για τη χώρα, εμείς την υπερψηφίζουμε. Ο ΣΥΡΙΖΑ όσο ήταν στην αντιπολίτευση δεν είχε ψηφίσει ούτε ένα άρθρο σε ένα νομοσχέδιο που είχε φέρει η κυβέρνηση της ΝΔ. Άρα, εμείς στην πράξη πιστεύουμε στη σύνθεση των απόψεων και στην πολιτική συναίνεση και όχι στα λόγια».

Σημείωσε, επίσης, ότι «δεν μένουμε στα λόγια δήθεν σύνθεσης απόψεων και δήθεν συναίνεσης. Όταν είναι κάτι το οποίο θεωρούμε ότι είναι προς σωστή κατεύθυνση, θα υπερψηφίσουμε διότι, πολύ απλά, βάζουμε το εθνικό συμφέρον πάνω από οποιοδήποτε κομματικό συμφέρον. Και είναι δυστύχημα το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός πολιτεύεται διαρκώς τα τελευταία δέκα χρόνια που είναι στο κοινοβούλιο, προσπαθώντας όχι να ενώσει τους Έλληνες πολίτες, αλλά διχάζοντάς τους, βάζοντας ψεύτικα διλήμματα με αποκλειστικό στόχο το δικό του προσωπικό συμφέρον, ακόμα κι αν αυτό συγκρούεται με το εθνικό συμφέρον».

Ο κ. Δήμας τόνισε επίσης ότι «στη συζήτηση του προϋπολογισμού προτεραιότητα πρέπει να είναι η πορεία της οικονομίας. Από εκεί και πέρα, αντιλαμβάνομαι ότι και τα ζητήματα της επικαιρότητας έχουν πολύ μεγάλη σημασία. Ευτυχώς, φτάσαμε στο σημείο να καταδικάζει και ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής τη βομβιστική επίθεση σε μια εφημερίδα και έναν τηλεοπτικό σταθμό και λέω ευτυχώς, διότι στο παρελθόν θυμόμαστε, όταν υπήρχαν προπηλακισμοί και άλλα τέτοια περιστατικά λεκτικής ακόμα και σωματικής βίας, πολλές φορές τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν τις καταδικάζανε».

Για το ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών, ο κ. Δήμας είπε ότι «αναμένεται να απασχολήσει την επικαιρότητα, το επόμενο δίμηνο θεωρώ ότι θα είναι στην κορυφή της ατζέντας» και πρόσθεσε: «Εκεί πέρα που όλοι οι προηγούμενοι πρωθυπουργοί της χώρας, από τον κ. Μητσοτάκη, τον κ. Παπανδρέου, τον κ. Σημίτη, τον κ. Καραμανλή, τον κ. Παπανδρέου, τον κ. Σαμαρά, είχαν πει όχι στην παράδοση της μακεδονικής εθνότητας και της μακεδονικής γλώσσας, έρχεται ο κ. Τσίπρας και λέει “ναι”, παραδίδοντας στους βόρειους γείτονές μας, εθνότητα και γλώσσα».

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Δήμας είπε πως «μέχρι πριν από λίγο χρονικό διάστημα, υπήρχαν κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία δεν καταδίκαζαν τέτοιου είδους επιθέσεις. Η βία πρέπει να καταδικάζεται απ’ όπου κι αν προέρχεται και πάντοτε. Δεν μπορεί να ασκείται σε μια δημοκρατικά ευνομούμενη κοινωνία εις βάρος κανενός. Από εκεί και έπειτα, ναι, υπάρχουν δηλώσεις του αρχηγού των Ανεξάρτητων Ελλήνων που λέει πρέπει να ανατιναχτεί ένας τηλεοπτικός σταθμός εκεί πέρα κοντά στον Πειραιά. Ο κ. Καμμένος δεν είναι η πρώτη φορά που πυροδοτεί το κλίμα με τέτοιου είδους δηλώσεις του. Ο κ. Τσίπρας όμως έχει αποφασίσει να τον έχει συγκυβερνήτη στην κυβέρνησή του (…) Όταν είσαι υπουργός Εθνικής Άμυνας και είσαι αρχηγός ενός κοινοβουλευτικού κόμματος οπωσδήποτε θα πρέπει να είσαι πολύ πιο προσεκτικός στις δηλώσεις σου και στο δημόσιο λόγο. Ο κ. Καμμένος δεν διακρίνεται για την ήπια στάση του ή για τον προσεκτικό λόγο του».

Τόνισε, επίσης, ότι «το 2019 είναι σίγουρα χρονιά εκλογών και μάλιστα πολλαπλών. Έχουμε τις ευρωεκλογές το Μάιο, τις εκλογές Α’ και Β’ Βαθμού της Αυτοδιοίκησης πάλι το Μάιο και μετά έχουμε και τις εθνικές εκλογές σε απροσδιόριστο χρονικό διάστημα. Άρα, ναι, έχουμε μπει σε προεκλογική τροχιά, καλό θα ήταν να μπορέσει όλος ο δημόσιος διάλογος να γίνει σε ήπιο κλίμα με επιχειρήματα, αλλά είμαι αρκετά σίγουρος ότι αυτό δεν θα συμβεί. Αντιθέτως, πιστεύω ότι ο πρωθυπουργός στην προσπάθειά του να διασώσει ό,τι νομίζει ότι μπορεί να διασώσει, θα προσπαθήσει να πολώσει το κλίμα, θα προσπαθήσει να εκτοξεύσει λάσπη κατά των αντιπάλων του και θα προσπαθήσει να διχάσει πάλι την ελληνική κοινωνία».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ