today-is-a-good-day
13.1 C
Athens

Τη νέα είσοδο του Κιλκίς παρέδωσε στην κυκλοφορία ο Α.Τζιτζικώστας

Τη νέα οδική είσοδο του Κιλκίς παρέδωσε στην κυκλοφορία ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, εγκαινιάζοντας το έργο που ολοκλήρωσε η περιφέρεια από ευρωπαϊκά κονδύλια, ύψους 20.5 εκ. ευρώ.

“Πρόκειται για ένα, πραγματικά κομβικό, συγκοινωνιακό έργο που υλοποιήσαμε, στο οποίο δεν έλειψαν τα προβλήματα. Χρειάστηκε για ακόμα μία φορά να ξεμπλέξουμε ένα απίστευτο κουβάρι εμποδίων, γραφειοκρατικών εκκρεμοτήτων και εμπλοκών, για να καταφέρουμε να ολοκληρώσουμε την κατασκευή του έργου. Όμως σε κανένα σημείο, ούτε για ένα λεπτό, δεν το βάλαμε κάτω”, δήλωσε ο κ.Τζιτζικώστας.

Για να γίνει η νέα είσοδος του Κιλκίς χρειάστηκε νέα χάραξη του οδικού τμήματος, από την είσοδο της πόλης μέχρι τον αυτοκινητόδρομο, τον Κόμβο Μαυρονερίου. Το μήκος της παρέμβασης είναι 5,2 χιλιόμετρα, ενώ ο δρόμος διαθέτει δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση.

Το έργο πληροί όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές ασφαλείας και διαθέτει νέου τύπου στηθαία ασφαλείας. Οι κατασκευές περιλαμβάνουν ανισόπεδους και ισόπεδους κόμβους, πολλά, μεγάλα και μικρά, τεχνικά έργα, παράπλευρο δίκτυο σε όλο το μήκος του, καθώς και σειρά υδραυλικών έργων.

“Με την ολοκλήρωση αυτού του τόσο σημαντικού έργου, της νέας εισόδου Κιλκίς, που συνδέεται με τη Θεσσαλονίκη, το κεντρικό οδικό δίκτυο της περιφέρειας και το κεντρικό δίκτυο της χώρας, αναβαθμίζουμε τις υποδομές του Κιλκίς, τις υποδομές της Κεντρικής Μακεδονίας. Τροφοδοτούμε την οικονομική ανάπτυξη. Υποστηρίζουμε την επιχειρηματικότητα, τον πρωτογενή τομέα, τις εξαγωγές. Ένα σύγχρονο οδικό δίκτυο είναι κομβικό τόσο για την σωστή εξυπηρέτηση των αναγκών των κατοίκων, των επισκεπτών και των επιχειρήσεων”, πρόσθεσε ο κ.Τζιτζικώστας.

Ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε σε ένα ακόμη σημαντικό οδικό έργο του Κιλκίς, την κατασκευή του τμήματος Νέα Σάντα – ‘Ασσηρος, που είναι σε εξέλιξη και θα συνδέσει το Κιλκίς με την Εγνατία Οδό.

Η τελετή των εγκαινίων έγινε χοροστατούντος του Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, παρουσία -μεταξύ άλλων- του βουλευτή Κιλκίς Γιώργου Γεωργαντά και των δημάρχων Κιλκίς Δημήτρη Σισμανίδη και Παιονίας Χρήστου Γκουντενούδη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ