today-is-a-good-day
17.1 C
Athens

Στις 16 Μαρτίου η κλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Στην πόλη Σεντζέν της επαρχίας Κουανγκτούνγκ, στη νότια Κίνα, θα διενεργηθεί το Σάββατο 16 Μαρτίου, η κλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου μπάσκετ 2019. Στην κληρωτίδα θα μπει το όνομα της Ελλάδας, καθώς η εθνική είχε γίνει στις 16 Σεπτεμβρίου, η πρώτη ομάδα από την Ευρωπαϊκή Ζώνη που «σφράγισε» το εισιτήριο για την τελική φάση!

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία (FIBA) ανακοίνωσε την ημερομηνία και την τοποθεσία διενέργειας της κλήρωσης, αν και εκκρεμούν οι αγώνες του «παραθύρου» του Φεβρουαρίου (18-26). Συγκεκριμένα, απομένουν ακόμη χωρίς κάτοχο τα 14 από τα 32 εισιτήρια της τελικής φάσης.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις πριν την κλήρωση θα διαρκέσουν για μία εβδομάδα στο Σεντζέν! Οι διοργανωτές έχουν φροντίσει για πληθώρα δραστηριοτήτων με θέμα το μπάσκετ, έχουν εξασφαλίσει την παρουσία διάσημων αθλητών, αλλά και παγκόσμιας φήμης καλλιτεχνών. Το Σεντζέν είναι μία από τις 8 πόλεις της Κίνας που θα φιλοξενήσουν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο το μεγαλύτερο μπασκετικό γεγονός στον πλανήτη, μετά το Ολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ.

Η «επίσημη αγαπημένη» των Ελλήνων είχε… επικυρώσει την παρουσία της στην τελική φάση με την εκτός έδρας νίκη, 85-86, επί της Γεωργίας του Ηλία Ζούρου, στο 1ο «παράθυρο» του 2ου προκριματικού γύρου. Οι παίκτες του Θανάση Σκουρτόπουλου είχαν κάνει το 8/8 στους αγώνες τους στα προκριματικά κι ενώ απέμεναν τέσσερις αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση του 2ου Προκριματικού Γύρου.

Από την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου θα απουσιάζει η πρωταθλήτρια Ευρώπης, Σλοβενία του Λούκα Ντόντσιτς… που λόγω των απουσιών έπεσε «θύμα» της διαμάχης Euroleague και FIBA.

Οι 18 εθνικές ομάδες που έχουν ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 είναι οι εξής:

«Oικοδέσποινα»: Κίνα

Αφρική:         Ανγκόλα, Νιγηρία, Τυνησία

Αμερική:        Αργεντινή, Καναδάς, ΗΠΑ, Βενεζουέλα

Ασία:           Αυστραλία, Κορέα, Νέα Ζηλανδία

Ευρώπη:         ΕΛΛΑΔΑ, Τσεχία, Γαλλία, Γερμανία, Λιθουανία, Ισπανία, Τουρκία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ