today-is-a-good-day
11.3 C
Athens

Έχασε την μάχη το 6χρονο αγόρι που τυλίχθηκε με το λουρί του σκύλου του

Έχασε την μάχη για τη ζωή το 6χρονο παιδάκι, που υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες κρεμάστημε με το λουρί του σκύλου του στο Φάληρο. Το μικρό αγόρι ρουμανικής καταγωγής, νοσηλευόταν διασωληνωμένο στην Εντατική, με μηχανική υποστήριξη της αναπνοής αλλά δυστυχώς το μεσημέρι κατέληξε.

Επί 35 ολόκληρα λεπτά προσπαθούσαν οι διασώστες και έπειτα οι γιατροί να επαναφέρουν το αγοράκι που μεταφέρθηκε εχθές στις 16.15 στο νοσοκομείο Παίδων, άσφυγμο και απνοϊκό, αφού εντοπίστηκε αναίσθητο στο σπίτι του, με το λουρί του οικογενειακού σκύλου τυλιγμένο στον λαιμό του!

Όπως έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής, το παιδί βρέθηκε μέσα στο σπίτι του στο Φάληρο, στην οδό Σωκράτους, χωρίς τις αισθήσεις του, πιθανότατα λόγω ασφυξίας, έχοντας τυλιγμένο στον λαιμό του το λουρί του σκύλου της οικογένειας.

Όπως αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν, το παιδί που νοσηλευόταν στην εντατική του νοσοκομείου, σήμερα παρουσίσε νέα καρδιακή ανακοπή, έγινε εκ νέου ανάνηψη, ωστόσο απεβίωσε.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

Ο ασθενής Σ. Ι.-Χ. του Ν., ηλικίας 6 ετών νοσηλεύτηκε στη ΜΕΘ του Γ.Ν. Παίδων Π. & Α. Κυριακού από τις 18/12/2018 και ώρα 16:50.

Το παιδί διακομίστηκε με το ΕΚΑΒ στα ΤΕΠ άσφυγμο – απνοϊκό με κόρες σε μυδρίαση και έγινε άμεσα προχωρημένη καρδιοαναπνευστική ανάνηψη.

Στα 35 λεπτά ανάνηψης, ανέκτησε καρδιακό ρυθμό και εισήχθη στη ΜΕΘ διασωληνωμένο, σε κρίσιμη – βαρύτατη κλινική εικόνα με αιμοδυναμική αστάθεια υπό φαρμακευτική υποστήριξη και πολυοργανική ανεπάρκεια.

Έγινε Αξονική Τομογραφία εγκεφάλου και Αυχενικής Μοίρας Σπονδυλικής Στήλης με ευρήματα υπέρ ανοξικής εγκεφαλοπάθειας. Επίσης διενεργήθηκε υπερηχογράφημα άνω/κάτω κοιλίας με παθολογικά ευρήματα από ήπαρ, σπλήνα, έντερο, νεφρούς, που πιθανώς οφείλονται σε σπλαχνική υποάδρευση.

Σήμερα παρουσίασε εκ νέου καρδιακή ανακοπή, έγινε εκ νέου ανάνηψη και παρά τις προσπάθειες, το παιδί απεβίωσε στις 11:55 π.μ στις 19.12.2018.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ