today-is-a-good-day
21.9 C
Athens

M.Τσαβούσογλου: Λαμβάνουμε όλα τα μέτρα για την προάσπιση των συμφερόντων μας στην ανατολική Μεσόγειο

«Πλέον δεν τίθεται θέμα έναρξης διαπραγματεύσεων απλά και μόνο για να γίνεται λόγος. Θα καθορίσουμε πρώτα τί, γιατί και με ποιες παραμέτρους και σε ποιο πλαίσιο. Διαφορετικά δεν πρόκειται να ξεκινήσουν απλά και μόνο για να γίνεται λόγος. Αλλά υπενθυμίζω ξανά σε εκείνους που ονειρεύονται μηδέν εγγυήσεις, μηδέν στρατεύματα. Ας ξυπνήσουν από αυτό το όνειρο, να το εγκαταλείψουν, τέτοιο πράγμα δεν θα γίνει ποτέ», δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μιλώντας στην τουρκική εθνοσυνέλευση στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό.

Ο κ. Τσαβούσογλου δήλωσε ότι η Κύπρος αποτελεί εθνική υπόθεση για την Τουρκία, ζητώντας ειλικρινείς προσπάθειες για μια δίκαιη και μόνιμη λύση. Ο Τούρκος ΥΠΕΞ  κατηγόρησε για άλλη μια φορά την Κύπρο ότι δεν προσέγγισε τις προσπάθειες της Τουρκίας για λύση, ειδικά μετά το Κραν Μοντανά.

Για την ανατολική Μεσόγειο ο κ. Τσαβούσογλου είπε ότι η θέση της Τουρκίας είναι ξεκάθαρη και ότι λαμβάνει όλα τα μέτρα για την προάσπιση των συμφερόντων της στην περιοχή.

«Όσον αφορά το θέμα των ερευνών για υδρογονάνθρακες η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Ξεκινάμε με τα πλοία μας και σκάβουμε στις περιοχές, στις οποίες μας έχει προσκαλέσει η “ΤΔΒΚ”, αλλά και στις περιοχές που έχουμε καταχωρήσει εμείς παλαιότερα ως ΑΟΖ μας στα Ηνωμένα Έθνη. Πλέον έχουμε και εμείς γεωτρύπανα. Δεν κάνουμε μόνο έρευνες, αλλά με τα πλοία μας και τους γενναίους στρατιώτες μας λαμβάνουμε και συνεχίζουμε να λαμβάνουμε εκεί τα αναγκαία μέτρα», κατέληξε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ