today-is-a-good-day
17.1 C
Athens

Συλλαλητήρια ΠΑΜΕ και ΑΔΕΔΥ ενόψει της ψήφισης του Προϋπολογισμού

Συλλαλητήρια πραγματοποίησαν η ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ στο κέντρο της Αθήνας με αφορμή την ψήφιση του Προϋπολογισμού.

Με κεντρικό σύνθημα «όχι στο νέο μνημονιακό αντιλαϊκό προϋπολογισμό», μέλη της ΑΔΕΔΥ συγκεντρώθηκαν αρχικά στην πλατεία Κοραή και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία μέχρι τη Βουλή.

«Η σημερινή συγκέντρωση που κηρύξαμε ενόψει της ψήφισης του Προϋπολογισμού, είναι για να διαμαρτυρηθούμε για την μνημονιακή συνέχιση των Προϋπολογισμών, παρόλο που, όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση, έχουμε βγει από τα μνημόνια κι είναι ο πρώτος μη μνημονιακός Προϋπολογισμός», επισήμανε μεταξύ άλλων στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Γιάννης Πάιδας. Καταλήγοντας σημείωσε : «Έχουμε να πούμε, ότι δεν γίνεται να χαρακτηριστεί, έτσι από την στιγμή που εξετάζοντας τα νούμερα και τους αριθμούς, βλέπουμε ότι έχουμε μειώσεις δαπανών καταγεγραμμένες και για την παιδεία και για την υγεία, όπως και μειώσεις δαπανών και για το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων».

Παράλληλα, ξεχωριστή πορεία πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ. Με κεντρικό σύνθημα «απαντάμε στον αντιλαϊκό Προϋπολογισμό. Μπροστά οι δικές μας ανάγκες» μέλη του ΠΑΜΕ και εργατικών συνδικάτων συγκεντρώθηκαν αρχικά στην Ομόνοια και κατευθύνθηκαν μέχρι τη Βουλή. Όπως αναφέρει το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή του, «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κλιμακώνει την επίθεση της μέσα από την ψήφιση στη Βουλή ενός σκληρού, ταξικού, αντιλαϊκού Προϋπολογισμού για το 2019. Ο πρώτος τάχα «μεταμνημονιακός» Προϋπολογισμός που συζητιέται αυτές τις μέρες, εμπεριέχει όλα τα αντιλαϊκά μέτρα των τριών μνημονίων, προσθέτει νέα. Παίρνει δέκα από τους φτωχούς και δίνει ένα ψίχουλο στους πιο εξαθλιωμένους με την προϋπόθεση ότι έχουν πιαστεί τα ματωμένα πλεονάσματα».

Σημειώνεται ότι αυτή την ώρα έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ