today-is-a-good-day
14.5 C
Athens

Ο Ν.Φίλης καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ να άρει το εμπάργκο στον ΣΚΑΪ

Συγχαρητήρια στο σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Καθημερινή έδωσε από το βήμα της Βουλής ο Νίκος Φίλης.

Ο πρώην υπουργός, έκανε λόγο για εμβληματική φωτογραφία και για σημαντικό μήνυμα που στέλνουν οι δημοσιογράφοι λέγοντας ότι «στην βία απαντάμε με τη δουλειά μας».

«Προσθέτω και την δική μου φωνή στην ομόθυμη καταδίκη και αποδοκιμασία για την τρομοκρατική επίθεση στο ΣΚΑΪ. Εξαίρω την στάση των δημοσιογράφων της Καθημερινής.

Με προβλημάτισε η ανακοίνωση του κ. Αλαφούζου αλλά δεν θέλω να προσθέσω σήμερα οξύτητα στην αθλιότητα και την συκοφαντία».

Όμως ο κ. Φίλης έστειλε μήνυμα και στον ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο κάλεσε να ξανασκεφτεί το εμπάργκο που έχει επιβάλει στον ΣΚΑΪ.

«Καλώ τον ΣΥΡΙΖΑ και την Νέα Δημοκρατία να ακούσουν τι γράφει ο Παντελής Μπουκάλας (σ.σ. αρθρογράφος της Καθημερινής). Πρέπει και η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ να ακυρώσουν το εμπάργκο στην ΕΡΤ και τον ΣΚΑΪ, αυτό λέει ο Παντελής Μπουκάλας και βεβαίως πρέπει να ξανά σκεφτούμε και εμείς το εμπάργκο και να αποφασίσουμε» κατέληξε ο Ν. Φίλης.

 

Την ίδια ώρα ο πρώην υπουργός Παιδείας άσκησε ιδιαίτερα αιχμηρή κριτική εναντίον της ΝΔ τις προτάσεις της οποίας συνέδεσε με τις πολιτικές της λιτότητας που επιβάλλει το ΔΝΤ με ένα λογοπαίγνιο. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας έναν αναγραμματισμό των αρχικών του Ταμείου έκανε λόγο για ΝΔ.Τ , αναφέροντας χαρακτηριστικά : “Όπως τον Αύγουστο διώξαμε το ΔΝΤ, στις εκλογές του Μαΐου και του Σεπτεμβρίου του 2019 πρέπει να εμποδίσουμε τους εγχώριους υποστηρικτές του να επανέλθουν στην εξουσία. Σθεναρό και αποφασιστικό ΟΧΙ λοιπόν και στο ΔΝΤ και στο ΝΔΤ, στο Νέο Δημοκρατικό Ταμείο του κ. Μητσοτάκη. Σθεναρό και αποφασιστικό ΝΑΙ στη συνέχιση της αριστερής διακυβέρνησης για την ανόρθωση της χώρας, τη δίκαιη ανάπτυξη, την κοινωνική ευημερία, τη συλλογική προκοπή”

Σκληρή κριτική άσκησε επίσης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και στον Μάκη Βορίδη με αφορμή τα όσα είχε πει ο βουλευτής της ΝΔ για μέτρα που θα πρέπει λα ληφθούν ώστε να μην ξαναγίνει κυβέρνηση η Αριστερά. “ζητεί να γίνει παρέμβαση στους μηχανισμούς του κράτους για να μην ξανάρθει η Αριστερά στην εξουσία! Πόσο απέχει αυτό από τη χούντα και την εμφυλιοπολεμική ρητορική;” αναρωτήθηκε ο Νίκος Φίλης ο οποίος εκτόξευσε πυρά και στην ηγεσία της ΝΔ με αφορμή τις καταγγελίες Μητσοτάκης για ανταλλαγή του Μακεδονικού μες την ακύρωση των μειώσεων στις συντάξεις. Απευθυνόμενος στους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ανέφερε : “Αυτά που με μισή καρδιά υποχρεώνεστε και ψηφίζετε στη Βουλή την ίδια ώρα που τα ελεεινολογείτε ως προεκλογικές παροχές, ή, χέρι-χέρι με τους χρυσαυγίτες τα συκοφαντείτε ως αργύρια της προδοσίας του Τσίπρα στο Μακεδονικό, ότι πιο χυδαίο και ιταμό έχει ακουστεί τα τελευταία χρόνια από τα χείλη αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης”
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ