today-is-a-good-day
18.3 C
Athens

Ν.Δένδιας: Το γεγονός ότι το κράτος δεν απέτρεψε το χτύπημα συνιστά αποτυχία για το κράτος

«Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη όφειλε σήμερα να εξηγήσει στο Σώμα γιατί επετράπη να υπάρξει αυτό το χτύπημα», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, διαδεχόμενος στο βήμα της Βουλής την Όλγα Γεροβασίλη.

«Η μία υποχρέωσή σας είναι να προλαμβάνετε και η άλλη είναι να κολάζετε δια των διωκτικών αρχών. Μου κάνει φοβερή εντύπωση ότι δεν είπατε τίποτε, ούτε για το ένα ούτε για το άλλο, πέρα από τις συνήθεις γενικές αναφορές. Διότι εσείς τουλάχιστον οφείλατε να εξηγήσετε στο Σώμα γιατί επετράπη να υπάρξει αυτό το χτύπημα. Ο Σκάι ήταν ένας στόχος, ο οποίος δεν μπορούσε να προβλεφθεί, το σημείο ήταν ένα σημείο το οποίο δεν μπορούσε να φυλαχθεί;» είπε ο κ. Δένδιας απευθυνόμενος προς την υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Όπως σχολίασε, η Ελληνική Αστυνομία δεν υπάρχει για να συμμετέχει στις παρελάσεις, υπάρχει για να προστατεύει την ζωή, την περιουσία και τα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών και προσέθεσε «Η βόμβα αυτή, αποτελεί κίνδυνο για τα δικαιώματα των πολιτών συνολικά κι όχι μόνον για τον Σκάι, την Καθημερινή και τους συγκεκριμένους δημοσιογράφους».

«Το γεγονός ότι το κράτος, η δημοκρατία δεν απέτρεψε το χτύπημα, συνιστά αποτυχία για το κράτος και τη δημοκρατία και την ευθύνη πάντα -και την έχω συμμεριστεί πολλές φορές- την έχει ο υπουργός. Άρα από σας περιμέναμε περισσότερες εξηγήσεις το γιατί τουλάχιστον δεν απετράπη το χτύπημα» υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

Ο κ. Δένδιας, είπε ακόμη ότι η κ. Γεροβασίλη αδίκησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη όταν υποστήριξε ότι κατήργησε 5.500 θέσεις αστυνομικών και εξήγησε: «Εγώ τις κατήργησα. Κατήργησα όλες τις κενές οργανικές θέσεις της ΕΛΑΣ γιατί δεν χρειαζόταν. Διότι ο αριθμός των αστυνομικών ήταν απολύτως επαρκής, αρκεί να γίνει σωστή αξιοποίηση και σωστή τοποθέτηση. Αυτό έλειπε και τότε και προσπαθήσαμε να το βελτιώσουμε με εξαιρετικά αποτελέσματα στους δείκτες εγκληματικότητας και προστασίας του πολίτη και την κοινή αντίληψη για την ασφάλεια που δημιουργούσαμε σε σχέση με την σημερινή αντίληψη».

«Όμως, δεν περίμενα ότι θα έρθει η ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταγγέλλει την ΝΔ γιατί κατήργησε τις κενές οργανικές θέσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν, θέλει περισσότερους αστυνομικούς χωρίς βεβαίως να προκηρύσσει θέσεις ή να αλλάζει τα οργανογράμματα. Απλώς τα λέει για να πει κάτι εναντίον του Κ. Μητσοτάκη, στον οποίο αποδίδει ευθύνη την οποία δεν έχει. Και τότε όμως δεν θυμάμαι να διαμαρτυρήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση των κενών οργανικών θέσεων. Τότε σας άρεσε τώρα δεν σας αρέσει» κατέληξε ο κ. Δένδιας.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ