today-is-a-good-day
13.9 C
Athens

Β.Κικίλιας: Όσοι ακραία και διχαστικά στοχοποιούν την ελευθερία του λόγου τρέφουν τη βία

«Όσοι ακραία και διχαστικά στοχοποιούν την ελευθερία του λόγου τρέφουν τη βία. Χαίρομαι που όλοι οι συνάδελφοι την καταδίκασαν χωρίς αστερίσκους. Θέλει πολύ μεγάλη προσοχή στην ακραία ρητορική, από όπου και αν προέρχεται, γιατί οδηγεί σε φαινόμενα που κανείς δεν θα ήθελε». Αυτό τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας, στη Βουλή, καταδικάζοντας τη βομβιστική επίθεση κατά των εγκαταστάσεων του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ.

Σχολιάζοντας τον νέο κρατικό προϋπολογισμό, ο κ. Κικίλιας τον χαρακτήρισε πρόχειρο και μη ρεαλιστικό, που φέρνει περικοπές συντάξεων και μέτρα ύψους 10 δισ. «Τους παίρνετε 10 δισ. ευρώ για να τους δώσετε ένα δισ. ευρώ. Είναι εμφανές και στον πιο καλόπιστο παρατηρητή ότι έγινε δουλειά στο άρπα κόλα, για να βάλουμε νούμερα σε μια κόλλα χαρτί, δήθεν για να παρουσιάσουμε ένα θεωρητικό αποτέλεσμα. Ο κόσμος βλέπει, όμως, την άγρια φορολόγηση των μεσαίων στρωμάτων που έχουν στοχοποιηθεί από τον κ. Τσίπρα και τον κ. Τσακαλώτο μέσω της υπέρφορολόγησης για να προσλαμβάνετε υμετέρους. Αυτό, όμως, δεν αποτελεί ελπίδα για το μέλλον» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας.

Παράλληλα, άσκησε έντονη κριτική και για τα κονδύλια του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, αμφισβητώντας τα θετικά στοιχεία που παρουσιάζει ο προϋπολογισμός και επισημαίνοντας ότι δεν επαρκούν αυτά τα ποσά για να διασφαλίσουν την επιχειρησιακή ικανότητα της χώρας.

Ακόμη, κατηγόρησε τη κυβέρνηση ότι μετέτρεψε σε κοινωνικό επίδομα την απόφαση του ΣτΕ για τους εν ενεργεία και απόστρατους των Σωμάτων Ασφαλείας αλλά και ότι εγκαταλείφθηκε το πρόγραμμα διάσωσης της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας που είχε δρομολογήσει η κυβέρνηση Σαμαρά.

«Είναι ένας προϋπολογισμός φτιαγμένος στα μέτρα σας, που είναι πιο κάτω από τις προσδοκίες της χώρας. Δεν έχετε το πολιτικό θάρρος να έρθετε με προοδευτικές ρηξικέλευθες προτάσεις, που θα δίνουνε ανάσα στους Έλληνες» κατέληξε ο αναπληρωτής τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ