today-is-a-good-day
19 C
Athens

Μόλις… 2.000 αστυνομικοί, 18 διμοιρίες ΜΑΤ και “αύρες” για την ομιλία Α.Τσίπρα στην Θεσσαλονίκη

2.000 αστυνομικοί, 18 διμοιρίες των ΜΑΤ, άνδρες της ΟΠΚΕ, drones και ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. και τα οχήματα εκτόξευσης νερού, οι γνωστές “αύρες” της ΕΛΑΣ, έχουν επιστρατευθεί για να… προστατεύσουν πρωθυπουργό και τους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ, από τους πολίτες και τος οργανώσεις που έχουν προγραμματίσει να τον “υποδεχθούν” με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, κατά την αποψινή του ομιλία στο Αλεξάνδρειο.

Τις συγκεντρώσεις αυτές προσπαθεί με κάθε τρόπο και κάθε μέσο να υποβαθμίσει η κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για αντισυγκεντρώσεις τις οποίες δεν μπορεί να δεχθεί!

«Δεν αξίζουν στη Θεσσαλονίκη λαϊκές εκδηλώσεις που δεν σκοπεύουν στη διατύπωση διαμαρτυρίας αλλά σκοπεύουν στο να εμποδίσουν ένα πολιτικό κόμμα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τζανακόπουλος μιλώντας σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης και πρόσθεσε ότι: «Οι αντισυγκεντρώσεις είναι πρακτικές που δεν μπορούμε να δεχτούμε. Πώς θα σας φαινόταν εάν ο ΣΥΡΙΖΑ έστηνε μια αντισυγκέντρωση για τα μηνύματα που θα στείλει σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Συνέδριο της ΝΔ;», είπε χαρακτηριστικά επιχειρώντας να απαντήσει, όχι ιδιαίτερα πειστικά είναι η αλήθεια, ότι η ομιλία Τσίπρα στην Θεσσαλονίκη έγινε εντελώς τυχαία την ημέρα και την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλά στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και να δικαιολογήσει τα προφανή, είπε ότι ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν ανεβαίνει σήμερα στη συμπρωτεύουσα με την ιδιότητα του πρωθυπουργού αλλά… ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ…

Και δεν έμεινε εκεί, συνέχισε επισημαίνοντας πως ουδέποτε στις επισκέψεις του Αλέξη Τσίπρα ως πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη υπήρξαν αντιδράσεις για τους πολίτες που διαδήλωναν κατά της κυβερνητικής πολιτικής.

Δύο συγκεντρώσεις που είναι προγραμματισμένες για σήμερα, θα γίνουν με αφορμή την ομιλία Τσίπρα. Στις 19:00 συγκέντρωση στον Λευκό Πύργο, ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών έχουν προγραμματίσει ομάδες ατόμων, μέσω διαδικτύου. Την ίδια ώρα στην πλατεία Καμάρας , άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην πόλη.

 

Την ίδια ώρα η Κουμουνδούρου, φοβούμενη την χαμηλή προσέλευση στην ομιλία Τσίπρα, ναύλωσε πούλμαν από όλη την Ελλάδα με οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ που θα καταφθάσουν στην εκδήλωση στο Αλεξάνδρειο.

Το sms που στέλνουν οι οργανώσεις στα μέλη και του οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Θεσσαλονίκη αποκάλυψε μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό ο Στάθης Παναγούλης.

«Φεύγει πούλμαν για Θεσσαλονίκη Παρασκευή 7 το πρωί και επιστρέφει μετά την ομιλία ή την επομένη το πρωί. Όσοι και όσες επιθυμείτε δηλώστε το, είναι δωρεάν η μετακίνηση. Πρέπει να γίνει μεγάλη συγκέντρωση για επικοινωνιακούς λόγους και για λόγους ασφαλείας. Επικοινωνήστε μαζί μου στο τηλέφωνο…». Αυτό ήταν το μήνυμα αποκάλυψε ο κ. Παναγούλης μιλώντας στον 104,6.

Από το βράδυ της Τετάρτης οι κεντρικοί δρόμοι της Θεσσαλονίκης γέμισαν με αφίσες και μπάνερ για την ομιλία Τσίπρα, τις οποίες όμως “κατέβασε” ο δήμος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ