today-is-a-good-day
14.8 C
Athens

Αήττητοι προκρίθηκαν Άγιαξ και Μπάγερν

Η Μπάγερν κατάκτησε την πρώτη θέση στον 5ο όμιλο του Champions League, μετά τη… χορταστική ισοπαλία (3-3) που απέσπασε από τον Άγιαξ στη «Johan Cruijff Arena» του Άμστερνταμ. Οι Βαυαροί άφησαν δεύτερο τον Αίαντα ύστερα από έναν αγώνα συνεχών ανατροπών και προκρίθηκαν αήττητοι, όπως και οι Ολλανδοί, στη φάση των «16».

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 13΄ με τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, αλλά στη συνέχεια έπιασε… δουλειά ο Ντούσαν Τάντιτς. Ο Σέρβος άσος ισοφάρισε στο 61΄ και έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του με πέναλτι στο 82΄, ενώ ο Άγιαξ έπαιζε με 10 παίκτες από το 67΄, μετά την απευθείας κόκκινη κάρτα του Κλεμέντ Τουρπάν στον Μαξιμίλιαν Βέμπερ.

Στο 75΄ την άγουσα προς τα αποδυτήρια πήρε και ο Τόμας Μίλερ, επίσης με απευθείας αποβολή, για να ισοφαρίσει στο 87΄ ο Λεβαντόσφκι από τα 11 βήματα. Ο Κίνγκσλεϊ Κομάν έγραψε το 2-3 στο 90ό λεπτό, αλλά ο αγώνας είχε ακόμη δρόμο, καθώς στις καθυστερήσεις ισοφάρισε ο Νίκολας Ταλιαφίκο.

ΑΓΙΑΞ (Έρικ τεν Χαγκ): Ονάνα, Μαζραουί, Ντε Λιχτ, Βόμπερ, Ταλιαφίκο, Ντε Γιονγκ, Μπλιντ, Ντε Μπέικ (78΄ Ντόλμπεργκ), Ζίγιεχ, Τάντιτς, Νέρες (89΄ Χούντελααρ).

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ (Νίκο Κόβατς): Νόιερ, Ραφίνια, Αλάμπα, Μπόατενγκ, Σούλε, Γκναμπρί (62΄ Αλκάνταρα), Ριμπερί (71΄ Κομάν), Κίμιχ, Γκορέτσκα (89΄ Σάντσες), Λεβαντόφσκι, Μίλερ.

ΑγιαξΜπάγερν Μονάχου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ