today-is-a-good-day
20.2 C
Athens

Τ.Ερντογάν: Λόγω της Κύπρου αναπτύξαμε την αμυντική μας βιομηχανία

Λόγω της Κύπρου η Τουρκία κατασκεύασε την αμυντική της βιομηχανία, δήλωσε στη σύνοδο για την αμυντική βιομηχανία ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, προσθέτοντας ότι “ο κακός γείτονας μας έκανε ιδιοκτήτες”.

Ο Τούρκος Πρόεδρος ανακοίνωσε επίσης το όνομα των νέων ελικοπτέρων Τ625 που κατασκεύασε η Τουρκία: “Γκιοκμπει” που σημαίνει Κύριος Ουρανός στα ελληνικά.

Σύμφωνα με την “Καθημερινή της Κύπρου” στην ομιλία του ο Ταγίπ Ερντογάνς είπε ότι οι χώρες που δεν είναι ισχυρές στην αμυντική τεχνολογία δεν μπορούν να αντικρίσουν το μέλλον τους με ασφάλεια και εξέφρασε την πεποίθηση ότι τόσο ο δημόσιος όσο και ο ιδιωτικός τομέας θα εργαστούν ώστε να υλοποιηθεί το όραμα για μια Τουρκία με παγκόσμια ισχύ.

Ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε, ακόμα, πως πριν 15 χρόνια που είχαν αναλάβει την εξουσία δεν υπήρχε αυτή η παρούσα δομή δυστυχώς, ενώ ανέφερε πως αν παρέμεναν στο ίδιο σημείο σήμερα δεν θα μπορούσαν να κάνουν την επιχείρηση Κλάδος Ελαίας στη Συρία ούτε την επιχείρηση Ασπίδα Ευφράτη επίσης στην Συρία.

“Αυτές τις επιχειρήσεις τις πραγματοποιήσαμε με τις δικές μας δυνατότητες”, ανέφερε ο Ταγίπ Ερντογάν, προσθέτοντας μάλιστα πως αν περίμεναν από τη Δύση, καμιά βοήθεια δεν θα ερχόταν. “Πάντοτε μας έλεγαν το κογκρέσο δεν δίνει άδεια”, ανέφερε και τους έδειχναν την πόρτα εξόδου. “Αυτό το ζήσαμε και με την Κύπρο. Μετά την Κύπρο κερδίσαμε τον ASELSAN (τουρκική αμυντική βιομηχανία Τουρκίας). Ο κακός γείτονας μας έκανε να τον αποκτήσουμε. Πλέον ξεκινήσαμε εξαγωγές”, ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Ο κ. Ερντογάν είπε ότι από δω και μπρος θα είναι καλύτερα, προσθέτοντας ότι αυτά που έχουν πετύχει στην αμυντική βιομηχανία τα πέτυχαν τα τελευταία 16 χρόνια. “Δεν είναι αρκετό να προχωράμε, πρέπει να τρέχουμε, από δω και μπρος θα συνεχίσουμε να τρέχουμε”, ανέφερε.

Τέλος, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι κάνουν επένδυση για το μέλλον και πως έχουν βαρεθεί να τους λένε “δεν δίνει άδεια το κογκρέσο”’ για αγορά μη επανδρωμένων αεροσκαφών και τελικά τα έκαναν μόνοι τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ