today-is-a-good-day
24.7 C
Athens

Συγκλονιστικές στιγμές στο Στρασβούργο (vids)

Η τρομοκρατική επίθεση που σκόρπισε το θάνατο στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Στρασβούργου επηρέασε και τους φιλάθλους στο «Rhenus Sport».

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κι άλλοι δώδεκα τραυματίστηκαν, έξι εξ αυτών βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, στη γαλλική πόλη το βράδυ της Τρίτης (11/12), με άγνωστο να ανοίγει πυρά σε τρία διαφορετικά σημεία. Η κυβέρνηση κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση συναγερμού και οι φίλαθλοι που βρέθηκαν στο κλειστό για να παρακολουθήσουν τον αγώνα ανάμεσα στη Στρασμπούρ και την Ολίμπια Λιουμπλιάνα αποκλείστηκαν για λόγους ασφαλείας, καθώς η τριπλή επίθεση έλαβε χώρα σε απόσταση μόλις τριών χιλιομέτρων. Στα αποδυτήρια παρέμειναν, μετά το τέλος της αναμέτρησης, οι παίκτες.

Συγκλονιστικές εικόνες εξελίχθησαν στο«Rhenus Sport», με τον κόσμο να παραμένει στη θέση του -ύστερα από σχετική εντολή της αστυνομίας- και να τραγουδάει στη μνήμη των θυμάτων τον εθνικό ύμνο, τη «Μασσαλιώτιδα». Οι περίπου 5.100 φίλαθλοι, που είδαν το συγκρότημα του Βενσάν Κολέ να κερδίσει τους Σλοβένους στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του Basketball Champions League, έμαθαν στο ημίχρονο του ματς τι συνέβη και δεν αντέδρασαν στην -αναγκαστική- παραμονή τους στο κλειστό. Η εκκένωση ξεκίνησε περίπου στη 1.30, ώρα Ελλάδας, με τον κόσμο να αποχωρεί ανά τμήμα εξέδρας, χωρίς προβλήματα.

 

Πηγή: basketa.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ