today-is-a-good-day
20.1 C
Athens

Βαθαίνει το σκάνδαλο Πετσίτη με καταγγελίες – φωτιά: “Ερχόταν στη ΔΕΠΑ ως εκπρόσωπος του Μαξίμου”

Το ρόλο του Μανώλη Πετσίτη από την παρέα της Καισαριανής του Νίκου Παππά φωτίζει ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ, Θόδωρος Κιτσάκος. Μιλώντας στα Νέα της Τετάρτης δηλώνει: «Ο Πετσίτης λειτουργούσε ως εκπρόσωπος υπηρεσιών του Μαξίμου».

Ο κ. Κιτσάκος επισημαίνει ακόμα ότι δέχεται απειλές μετά τη συνέντευξη που παραχώρησε στην ίδια εφημερίδα την 1η Δεκεμβρίου.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«1. Περί ‘παρέας της Καισαριανής’: Ουδέποτε είχα σχέση ή δραστηριοποίηση με τη συγκεκριμένη συνοικία, πόσω μάλλον ‘συμπαθητική’ σχέση με τους κ.κ. Παππά και Πετσίτη, με τους οποίους έχω διαφορά ηλικίας άνω των 20 ετών.

2. Περί κυρίου Πετσίτη: Από ό,τι είχα ακούσει ο Μανώλης Πετσίτης επισκεπτόταν τη ΔΕΠΑ και τη διοίκηση του κ. Παλαιογιάννη. Δεχόμουν στο γραφείο μου στη ΔΕΠΑ επισκέψεις υπηρεσιακού χαρακτήρα από τον κ. Πετσίτη, ο οποίος λειτουργούσε ως εκπρόσωπος υπηρεσιών του Μεγάρου Μαξίμου.

3. Περί Δικαιοσύνης: Της όλης υπόθεσης έχει επιληφθεί η Δικαιοσύνη στην αντικειμενική απονομή της οποίας όλοι προσβλέπουμε. Στη Δικαιοσύνη, συνεπώς, θα κατατεθούν όταν έρθει η ώρα όσα στοιχεία χρειάζονται.

4. Δηλώνω τέλος ότι το τελευταίο διάστημα και δη μετά την έκδοση Δελτίου Τύπου, τη συνέντευξή μου σε εφημερίδα, έχω δεχθεί απειλές για τις οποίες έχω ενημερώσει τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές και προτίθεμαι να δρομολογήσω τις δέουσες νομικές ενέργειες.»

Όλα αυτά λέγονται και γράφονται την ώρα που η κυβέρνηση αποφεύγει συστηματικά να αναφερθεί στην οποιαδήποτε σχέση Μαξίμου-Πετσίτη. Ο ίδιος ο Νίκος Παππάς είπε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» πως παρείχε εθελοντική εργασία. Ο κ. Κιτσάκος ανέλαβε διευθύνων σύμβουλος στη ΔΕΠΑ τον Δεκέμβριο του 2015.

Το θέμα έχει αποκτήσει ευρύτερες διαστάσεις μετά από τα δημοσιεύματα ότι ο ίδιος ο συνεργάτης του κ. Παπά επισκεπτόταν συχνά και πολλούς άλλους επιχειρηματίες ως απεσταλμένος του υπουργού. Και συγκεκριμένα ότι διατηρούσε στενές σχέσεις με τον Κύπριο δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου, ειδικό στις οff shore, o οποίος υπήρξε συνταξιδιώτης του υπουργού στο περιβόητο ταξίδι του στη Βενεζουέλα το καλοκαίρι του 2013.

Ένα 24ωρο νωρίτερα, 21 βουλευτές της ΝΔ ζήτησαν εξηγήσεις από την κυβέρνηση για την υπόθεση Πετσίτη-ΔΕΠΑ, καταθέτοντας ερώτηση στη Βουλή.

Σημειώνεται πως ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής, δεν αναφέρθηκε στην υπόθεση.

Η ερώτηση των βουλευτών αφορά στα νέα στοιχεία που εμφανίζουν άνθρωπο του στενού περιβάλλοντός του κ. Παππά, τον κ. Μάνο Πετσίτη, να αμείβεται με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από επιχειρηματίες, μεταξύ των οποίων και ο κ. Λαυρεντιάδης, και μάλιστα στο ίδιο διάστημα 2016 και 2017 κατά το οποίο είχαν εκτιναχθεί τα χρέη της εταιρείας ELFE, συμφερόντων Λαυρεντιάδη, προς τη Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ).

Οι βουλευτές καλούν τον κ. Παππά να εξηγήσει στη Βουλή:

Ποια είναι ακριβώς η σχέση του με τον κ. Πετσίτη, και με ποια ιδιότητα επισκεπτόταν συχνότατα το Μαξίμου όσο ο κ. Παππάς ήταν Υπουργός Επικρατείας.
Για ποιες ακριβώς υπηρεσίες ο κ. Πετσίτης αμειβόταν από τον κ. Λαυρεντιάδη με υπέρογκα ποσά, και μάλιστα ενόσω η εταιρεία του κ. Λαυρεντιάδη αύξανε διαρκώς το χρέος της στο Δημόσιο με την ανοχή της κυβέρνησης;
Ποια είναι η σχέση του κ. Πετσίτη με τον κ. Αρτεμίου και ποιος ακριβώς ήταν ο σκοπός της επίσκεψης του τελευταίου στο Μέγαρο Μαξίμου το 2016.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ