today-is-a-good-day
17.6 C
Athens

«Ξαναρίχνουν» οι ΑΝΕΛ την κυβέρνηση για τις Πρέσπες

«Αιχμηρός» Κατσίκης – «Στρογγυλεμένος» Καμμένος

Το σκηνικό που διαδραματίζεται στους κόλπους των ΑΝΕΛ με αφορμή τις τελευταίες δηλώσεις του Σκοπιανού πρωθυπουργού, Ζόραν Ζάεφ, περί “μακεδονική” ταυτότητα και γλώσσα δεν είναι καινούριο… Οι ΑΝΕΛ έχουν κάνει δηλώσει επανειλημμένα πως θα ρίξουν την κυβέρνηση για να μην περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών. Ωστόσο, έχουν μείνε στα λόγια… προσπαθώντας στη συνέχεια να μαζέψουν τις δηλώσεις τους.

Νωρίτερα ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Κώστας Κατσίκης, δήλωσε πως θα αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους στην κυβέρνηση ώστε να μην έχει την δεδηλωμένη για να μην κυρωθεί από τη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών.

Όπως είπε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, μιλώντας στον «Θέμα 104,6», «είναι πάγια και ξεκάθαρη η θέση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων. Όταν έρθει στην Ελλάδα η συμφωνία των Πρεσπών, θα έρθει και η ώρα που θα αποσύρουμε την εμπιστοσύνη μας από την κυβέρνηση.

Το ότι θα αποσύρουμε την εμπιστοσύνη μας, δεν σημαίνει ότι θα αποσύρουμε μόνο τους υπουργούς μας. Δεν θα υπάρχει η δεδηλωμένη. Δεν θα υπάρχουν οι 151 βουλευτές. Χάνεται η δεδηλωμένη, συνεπώς έτσι θα επιτύχουμε να μην περάσει από την Βουλή η συμφωνία».

Πριν από λίγο ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, δήλωσε πως «μετά τις τελευταίες δηλώσεις Ζάεφ είναι πλέον προφανές ότι έχει λήξει κάθε συζήτηση για επιβίωση της λεγόμενης “Συμφωνίας των Πρεσπών”».

«Ο αλυτρωτισμός και η προκλητική συμπεριφορά των Σκοπιανών αποδεικνύουν στη διεθνή κοινή γνώμη ότι όχι απλώς δεν είναι έτοιμοι να συμμετέχουν σε διεθνείς οργανισμούς, αλλά και ότι δικαιώνουν όλους όσοι από την πρώτη στιγμή επιμένουμε στη βεβαιότητα ότι είναι εγκλωβισμένοι στην προπαγάνδα του Μουσολίνι και του Τίτο» καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Καμμένος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ