today-is-a-good-day
20.3 C
Athens

Κάτι άλλο φοβούνται και όχι τις καταλήψεις

Είναι πραγματικά τραγελαφικό το κόμμα που τα στελέχη του έκτισαν στην κυριολεξία πολιτικές και όχι μόνο καριέρες κάνοντας επαναστατική γυμναστική είτε με καταλήψεις σχολείων ή πανεπιστημίων, είτε με καταλήψεις πλατειών, είτε υιοθετώντας το περιβόητο κίνημα δεν πληρώνω σήμερα να καταγγέλλουν τους πάντες και τα πάντα.  Αυτό από μόνο του δείχνει την επικίνδυνη φιλοσοφία των ανθρώπων που κυβερνούν την χώρα. Ότι έχει την έγκρισή τους είναι καλά γενόμενο ότι όχι είναι καταδικαστέο και έχει ύποπτες προελεύσεις και από τη στιγμή που δεν το ελέγχουμε πρέπει να το απαξιώσουμε. Και πως γίνεται αυτό;

*Γράφει ο Κώστας Κατσαφάδος

Εάν του βάλουμε ακροδεξιά ταμπέλα. Για να είμαστε ξεκάθαροι μια και καλή. Διαφωνώ κάθετα με την όποια κατάληψη σχολείου ή πανεπιστημίου. Αμφότερα είναι τόποι μάθησης και όχι τόποι για να ασκούν κάποιοι πρόβες κατάληψης της εξουσίας ή χώροι που κάποιες μειονότητες μπορούν να επιβάλλουν τις απόψεις τους στους πολλούς. Οι μαθητές ή οι φοιτητές εάν θέλουν να διαμαρτυρηθούν μπορούν να το πράττουν αλλά έχοντας τα σχολεία και τα Πανεπιστήμια ανοικτά. Τόσο απλά.

Από το σημείο όμως αυτό να καταδικάζουμε ως ακροδεξιό, όποιον πιστεύει ακόμη στην πατρίδα ή φωνάζει συνθήματα υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας μας είναι πράγματι επικίνδυνο για τη δημοκρατία μας. Εκτός αν οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι ήταν ακροδεξιός και ο Λεωνίδας Κύρκος τότε που διαδήλωνε στην Θεσσαλονίκη υπέρ της Μακεδονίας μας υποστηρίζοντας ότι είναι μια και ελληνική και ότι δεν πρέπει τα Σκόπια να έχουν τον όρο Μακεδονία στην ονομασία τους. Από την  αντίδραση όμως της κυβέρνησης και των φερέφωνών της φαίνεται ότι άλλο είναι αυτό που φοβούνται. Και αυτό δεν είναι άλλο από το ότι κάποια στιγμή θα υποχρεωθούν να φέρουν στην Βουλή την απαράδεκτη συμφωνία των Πρεσπών.

Και γνωρίζουν άπαντες ότι αυτό θα είναι η αρχή του τέλους για το περίεργο δίδυμο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Τότε οι μάσκες θα πέσουν και κανείς τους δεν θα μπορεί να κρυφτεί. Διότι όσα μνημονιακά αντίδωρα και να μοιράσουν όλα θα ακυρωθούν στη συνείδηση του λαού από την ώρα που αθ δώσουν στους Σκοπιανούς και με την βούλα εθνικότητα , γλώσσα και όνομα τα οποία δεν τους ανήκουν. Την οργή του λαού φοβούνται και όχι μόνο των μαθητών φοβούνται.

Γνωρίζουν λοιπόν καλά ότι αυτό θα σημάνει την αρχή του τέλους τους μια και ο κόσμος θα βγεί στους δρόμους για να φωνάξει για μια ακόμη φορά «ΟΧΙ» στη συμφωνία των Πρεσπών. Ματαιοπονούν λοιπόν αν πιστεύουν ότι θα κρυφτούν για άλλη μια φορά. Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει…

Ο Κώστας Κατσαφάδος είναι βουλευτής της ΝΔ στην Α Πειραιά και νήσων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ