today-is-a-good-day
17.1 C
Athens

Τhe Times: Η δυσωδία της ανθρώπινης μιζέριας κατακλύζει το νησί της Σάμου

Με το προσφυγικό ασχολούνται εκ νέου οι βρετανικοί Times δημοσιεύοντας άρθρο για τον προσφυγικό καταυλισμό στο Βαθύ της Σάμου.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως ο προσφυγικός καταυλισμός στο Βαθύ έχει «ξεχυθεί» στον περιβάλλοντα χώρο –ο αέρας είναι βαρύς από τη μυρωδιά 4000 ανθρώπινων σωμάτων, περιττώματα, σκουπίδια και καπνό από ξύλο και πλαστικό που καίνε οι άνθρωποι για να ζεσταθούν.

Οι εικόνες που περιγράφονται στο άρθρο είναι τραγικές καθώς δεν υπάρχει καμία πρόσβαση σε ζεστό νερό, θέρμανση ή ηλεκτρισμό. Η υγειονομική περίθαλψη είναι παντελώς απούσα. Το φαγητό δεν τρώγεται, ενώ στους σωρούς σκουπιδιών φωλιάζουν ποντίκια, ερπετά και κάθε είδους παράσιτα.

“Η Σάμος έχει γίνει τώρα ο προτιμώμενος προορισμός των παράνομων μεταναστών που θέλουν να φτάσουν στην Ευρώπη. Αυτή είναι η Ευρώπη; αναρωτιούνται. Καλή ερώτηση”,  αναφέρουν χαρακτηριστικά οι Times.

Αξιωματούχοι στην Αθήνα κατηγορούν τις Βρυξέλλες και την Τουρκία για το πρόβλημα της Σάμου, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα και προσθέτει πως στο μεταξύ, η ελλιπής στήριξη από την κεντρική κυβέρνηση καταδικάζει χιλιάδες μετανάστες στην αρρώστια, το κρύο και την πείνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ