today-is-a-good-day
21.7 C
Athens

Ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει το «ματς» της διαφθοράς και… εσωστρέφεται καρεκλοκεντρικώς!

Του Βαγγέλη Μωυσή

Ο τρόπος με τον οποίο προσεγγίζει το ζήτημα της διαπλοκής και της διαφθοράς ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθώντας να πλήξει τη Ν.Δ.. , αρχίζει να αναδεικνύεται σε «εγχειρίδιο» αυτοπαγίδευσης και δικαίωσης μιας σειράς… γνωμικών και αποφθεγμάτων. Από το «σπίτι του κρεμασμένου που μιλάνε για σχοινί» μέχρι το «βάζει τα χεράκια του και βγάζει τα ματάκια του» και από το «δάσκαλε που δίδασκες», μέχρι το γνωστό με τον «γάιδαρο που είπε τον πετεινό κεφάλα»…

H υπόθεση Novartis έχει λίγο-πολύ ξεφουσκώσει και έχει αμαυρωθεί σε τέτοιο βαθμό από το φιάσκο με τους προστατευόμενους… εξ ακοής (ή χαρισθείσας εμπλοκής) μάρτυρες, που ούτε τα ίδια τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν τολμούν να την επικαλούνται στο δημόσιο λόγο τους, όπως συχνά-πυκνά έκαναν ή κάνουν με άλλες αναφορές στο απώτερο παρελθόν.

Η υπόθεση ΔΕΠΑ-Λαυρεντιάδη και των αποκαλύψεων Κιτσάκου για την εμπλοκή μιας ολόκληρης λίστας υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ, αντιμετωπίζεται από το Μέγαρο Μαξίμου δια της σιωπής, που ανανεώνει διαρκώς την ευκαιρία της ΝΔ να «πυροβολεί» για το ίδιο θέμα, ξανά και ξανά με την ίδια φρασεολογία και προφανώς προσδίδει ακόμα περισσότερη βαρύτητα στις αποκαλύψεις του διορισμένου από τον ΣΥΡΙΖΑ πρώην διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΠΑ.  Και

Η υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ βρήκε… ξέρα και κατέληξε σε ένα «τσαλαμωμένο» από την πραγματικότητα πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ, περί ενδείξεων, που έδεσε λαβή στον Άδωνι Γεωργιάδη και τη Ν.Δ. να μετατρέψουν εκ  νέου τους βουλευτές του κυβερνόντος βασικού εταίρου, από επίδοξους κατήγορους σε εν δυνάμει κατηγορούμενους ως συκοφάντες.

Η δημόσιες αναφορές Πολάκη για τη σύνδεση φυλακίσεων-ψηφοθηρίας, καταδεικνύουν τον αδίστακτο καθεστωτικό χαρακτήρα της νοοτροπίας των κυβερνόντων, αποδυναμώνοντας ακόμα περισσότερο το κυνήγι μαγισσών στο οποίο επιδίδονται σε διάφορες υποθέσεις.

Και τι μένει; Το μικρότερο πια, ευκόλως ενοχοποιούμενο στα μάτια των αιμοδιψών τμημάτων της κοινής γνώμης ΠΑΣΟΚ, με τον Άκη και τον Παπαντωνίου και εσχάτως με τις κινήσεις κατά του πρώην πρωθυπουργού κ. Σημίτη.

Η δε υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ είναι τόσο παταγωδώς «εκτροχιασμένη» που γίνεται πλέον πηγή εσωστρέφειας στον ίδιο το ΣΥΡΙΖΑ.

Οι πληροφορίες του thePresident βλέπετε, αναφέρουν ότι η «γκρίνια» πως …το “κατηγορητήριο” κατά Άδωνι, δεν ήταν αρκετά «δεμένο», περισσεύει στην Κουμουνδούρου, ακόμα και στους διαδρόμους του Μαξίμου. Τα δε πόδια, σε ουκ ολίγες περιπτώσεις, σηκώνονται να… χτυπήσουν το κεφάλι, με αρκετές αιχμές να εξαπολύονται στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ από στελέχη που επανδρώνουν κατώτερες θέσεις στον κρατικό μηχανισμό και αρχίζουν να ονειρεύονται θέσεις στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ και «καρέκλες» (βλ. βουλευτικά έδρανα) με… εκτόπιση –από τη συνείδηση των ψηφοφόρων που έχουν απομείνει- εκείνων των προβεβλημένων που τα «θαλάσσωσαν».

Τα «νταούλια» ξεκίνησαν για τα καλά στο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι τα «νταούλια» που ηχούν στα αποδυτήρια εκείνων που χάνουνε «ματς» μέσα σε γήπεδο που θεωρούσανε δικό τους. Και αναμένεται να ηχούν δυνατότερα, όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ