today-is-a-good-day
11.3 C
Athens

Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας στην πορεία για τον Αλ.Γρηγορόπουλο

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος καθώς ομάδες κουκουλοφόρων που παρεισέφρησαν στη μαθητική πορεία για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ, πέτρες και άλλα αντικείμενα κατά ανδρών της αστυνομίας που απάντησε με εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων.

Οι αστυνομικοί απάντησαν με ρίψη χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης, ενώ προχώρησαν και σε δέκα προσαγωγές, οι περισσότερες εκ των οποίων αναμένεται να μετατραπούν σε συλλήψεις, καθώς στην κατοχή των προσαχθέντων βρέθηκαν φωτοβολίδες, μαχαίρια και πέτρες.

EPA

Νωρίτερα, αναρχικοί προκάλεσαν ζημιές σε βιτρίνες καταστημάτων. Στην πορεία, που κατευθύνεται στη Βουλή, συμμετέχουν περίπου 400 άτομα.

Περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, όπως συνέβη και στην επέτειο του Πολυτεχνείου, ενώ το ειδικό υδροφόρο όχημα της ΕΛΑΣ, ο Αίαντας, που έκανε την εμφάνισή του στα επεισόδια του Πολυτεχνείου βρίσκεται και πάλι σε κοντινή απόσταση από τα Εξάρχεια για να επέμβει, αν χρειαστεί, καθώς υπάρχει άλλη μία προγραμματισμένη πορεία το απόγευμα.

Με εντολή της αστυνομίας έκλεισε και ο σταθμός του μετρό «Πανεπιστήμιο» λόγω των συγκεντρώσεων που είναι σε εξέλιξη στο κέντρο της Αθήνας, ενώ από τις 12 το μεσημέρι κλειστός είναι και ο σταθμός «Σύνταγμα» του μετρό.

Σημειώνεται ότι η μητέρα του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου είχε απευθύνει έκκληση για να μην υπάρξουν επεισόδια, ωστόσο αγνοήθηκε για μια ακόμα φορά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ