today-is-a-good-day
23.9 C
Athens

Βαριά εκτεθειμένοι Τσίπρας, Πολλάκης και Δικαιοσύνη με την υπόθεση Ριχάρδου

Βαριά εκτεθειμένοι είναι ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο Παύλος Πολλάκης  και η ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης μετά το φιάσκο στην υπόθεση Ριχάρδου.

Ο Πρωθυπουργός είχε χαρακτηρίσει τον κ. Ριχάρδο ως “εγκέφαλο εγκληματικής οργάνωσης”, ως “εγκληματία με λευκό κολλάρο” που “είχε ξεζουμίσει δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας”.

Οι αναφορές αυτές του πρωθυπουργου, πριν καν ο “κατηγορούμενος” “απολογηθεί” σε εισαγγελέα και ανακριτή, είχαν ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από το νομικό κόσμο, που έβλεπαν άλλη μια -απροκάλυπτη- παρέμβαση της εκτελεστικής εξουσίας στη δικαστική.

Ευτυχώς που το λάθος (;) που έκαναν ήταν τόσο εξώφθαλμο, με αποτέλεσμα την κινητοποίηση της ΑΑΔΕ και την τελική αποφυλάκιση του επιχειρηματία.

Σε κάθε περίπτωση όμως, ο κ. Τσίπρας είναι υπόλογος για τη χυδαία συκοφαντία 63 αθώων πολιτών, προκειμένου να εξυπηρετήσει τους προσωπικούς πολιτικούς του στόχους. Γιατί θα έπρεπε να συμπεριφερθεί ως πρωθυπουργός της χώρας που προασπίζει τα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών της και όχι ως (ελαφρώς εξευγενισμένος) Πολλάκης.

Όπως υπόλογος είναι και ο υπουργός Δικαιοσύνης που προφανώς δεν απέτρεψε τον Πρωθυπουργό από το να χαρακτηρίσει ως “εγκληματίες” πολίτες που τελικώς ήταν αθώοι. Και που δεν επέβαλε κυρώσεις στους απαράδεκτους εισαγγελείς και ανακριτές που προφυλάκισαν πολίτες γιατί δεν δεν γνώριζαν ή έκαναν ότι δεν γνώριζαν τη σχετική νομοθεσία!

Ασφαλώς και το μεγάλο πρόβλημα βρίσκεται στην Ελληνική Δικαιοσύνη:

Με έγκρισή της τουλάχιστον 65 πόλίτες ήταν για μήνες υπό παρακολούθηση για ανύπαρκτα εγκλήματα!

Δηλαδή εδώ και μήνες οι αρχές είχαν επιτρέψει την παραβίαση θεμελιωδών άρθρων του Συντάγματος, προκειμένου (όπως αποδείχτηκε) να εξυπηρετηθούν σκοτεινοί πολιτικοί σκοποί ενός καταρρέοντος καθεστώτος.

Να σημειώσουμε ότι αντίστοιχες απαράδεκτες αναφορές κατά του Ριχάρδου, είχε κάνει και ο υπουργός υγείας Παύλος Πολλάκης ο οποίος είχε δηλώσει ότι η “κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν εκείνη που  εξάρθρωσε το κύκλωμα “εκβιαστών και τοκολύφων” προσάπτοντας και πρόσθετα αδικήματα στους αδίκως κατηγορηθέντες.

Είχε δηλώσει ο κ. Πολλάκης:

“Ριχάρδος …. με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εξαρθρώθηκε το κύκλωμα των εκβιαστών τοκογλύφων ευυπόληπτων «άριστων» επιχειρηματιών της λαμογιάς που εκμεταλλεύτηκαν τη δυστυχία του κόσμου που έφεραν τα μνημόνια. Κατασχέθηκαν και τα «κλεμμένα»…

ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΣΑΠΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΥΨΗ !!!”

Δεν περιμένει κανείς να σταλούν σπίτι τους Πολλάκηδες και σία από έναν πρωθυπουργό ταγμένο σε αυτή την γραμμή: Τη γραμμή της συκοφαντίας και της όξυνσης. Αυτό που θα περίμενε τουλάχιστον κανείς θα ήταν μια γενναία συγγνώμη.

Όμως ποιος έχασε το φιλότιμο για να το βρει ο Πολλάκης ή ο κ. Τσίπρας…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ