Συνάντηση Κ.Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Σλοβενίας

232

 

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Σλοβενίας κ. Borut Pahor, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα. Κατά τη συνάντησή τους, η οποία έγινε σε πολύ καλό κλίμα, έγινε μια γενική επισκόπηση των εξελίξεων στα Δυτικά Βαλκάνια, και διαπιστώθηκε σύμπτωση απόψεων ως προς την ανάγκη προώθησης της ευρωατλαντικής προοπτικής των χωρών της περιοχής. Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε, εξάλλου, στις βασικές προτεραιότητες του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας ως προς την εξωτερική πολιτική και την οικονομία. Παρουσίασε, επίσης, τις θέσεις του κόμματος για το μεταναστευτικό αλλά και για τον εν εξελίξει διάλογο για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στη συνέχεια συζητήθηκε και το ζήτημα της συμφωνίας των Πρεσπών. Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε την αντίθεση της Νέας Δημοκρατίας στη συμφωνία, η οποία για

πρώτη φορά αναγνωρίζει εκ μέρους της Ελλάδας «μακεδονική» γλώσσα και εθνότητα. Επανέλαβε, δε, ότι η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να ψηφίσει τη συμφωνία αυτή οποτεδήποτε και αν έρθει στη Βουλή.

Τέλος, συζητήθηκαν και οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και την Ευρώπη.