today-is-a-good-day
20 C
Athens

Π.Λαφαζάνης: Η κυβέρνηση ακολουθεί έναν άνευ προηγούμενου αυταρχικό κατήφορο

 

Συγκέντρωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους τρεις αγωνιστές του κινήματος κατά των πλειστηριασμών, Θανάση Γούναρη, πρόεδρο του Κόμματος Πειρατών Ελλάδος, Αυγή Βουτσινά μέλος του κινήματος ΑΛ.ΑΝΥ.Α και Αντώνη Μαυρομμάτη στέλεχος της Λαϊκής Ενότητας, πραγματοποιήθηκε σήμερα έξω από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών στην οποία – έπειτα από πρωτοβουλία του «Τμήματος Προστασίας του Κράτους και του Πολιτεύματος» της Κρατικής Ασφάλειας – κλήθηκαν να απολογηθούν για την δράση τους ενάντια στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωσή της η ΛΑΕ, «οι διώξεις αυτές έρχονται να συνεχίσουν μία άνευ προηγουμένου αλλά μάταιη προσπάθεια της κυβέρνησης (που άρχισε με τις διώξεις εναντίον του Γραμματέα της ΛΑ.Ε. Παναγιώτη Λαφαζάνη) να κατατρομοκρατήσει τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες, που προσπαθούν με την συνεχή και πολύμηνη δράση τους, να βάλουν φρένο στις ορέξεις των τραπεζών και των funds, για καταλήστευση της πρώτης κατοικίας και της λαϊκής περιουσίας των φτωχών νοικοκυριών».

Σε δηλώσεις του έξω από τη ΓΑΔΑ, ο γραμματέας της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης, σημείωσε πως «δυστυχώς η κυβέρνηση αυτή ακολουθεί έναν άνευ προηγούμενου αυταρχικό κατήφορο, αυτά τα οποία γίνονται στην χώρα μας με τις διώξεις αγωνιστών, με τις παρακολουθήσεις, με την προσπάθεια να κατασκευαστούν κατηγορίες σε βάρος τους είναι πρωτοφανή και παραπέμπουν σε σκοτεινές εποχές. Αγωνιζόμαστε όλοι μαζί ενωτικά και ειρηνικά για να αποτρέψουμε πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας».

«Αυτό δεν είναι αδίκημα» συνέχισε ο κ. Λαφαζάνης. «Η προσπάθεια ποινικοποίησης κοινωνικών αγώνων και κινημάτων, είναι προσπάθεια η οποία έχει φασιστική διάσταση. Το λέω καθαρά: δεν κάνουμε πίσω, είμαστε μπροστά, θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας γιατί είναι έντιμος, είναι ειρηνικός, είναι δίκαιος και τον θέλει η κοινωνία μας».

Από την πλευρά του, ο Θανάσης Γούναρης ανέφερε: «Θέλω να εκφράσω δημόσια τις ευχαριστίες μου στα μέλη, τα στελέχη και ειδικά στον επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτη Λαφαζάνη, για την έμπρακτη αλληλεγγύη του στον επικεφαλής ενός άλλου κόμματος. Ήρθε λοιπόν και η σειρά μου ως πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας να κληθώ από τη Κρατική Ασφάλεια να δώσω εξηγήσεις για τη δράση μου».

Ο δικηγόρος Σαράντος Θεοδωρόπουλος δήλωσε επίσης: «Ήρθαμε εδώ με τη συνάδελφο κυρία Όλγα Μοσχοχωρίτου για να συμπαρασταθούμε στους αγωνιστές του κινήματος κατά των πλειστηριασμών, που διώκονται με μία εκφοβιστική αστυνομική διαδικασία που θυμίζει άλλους τόπους και εποχές. Και αυτό ενώ από το πραγματικό υλικό της δικογραφίας προκύπτει ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν έκαναν τίποτε άλλο, πέρα της συμμετοχής τους στις διαμαρτυρίες, που αποτελούν μέρος του συνταγματικού δικαιώματος του συνέρχεσθαι, ανεκτού σε κάθε σύγχρονη δημοκρατία. Δεν απολογούμαστε για τέτοιες πράξεις και δεν τις νομιμοποιούμε με τη συμμετοχή μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ