today-is-a-good-day
25.1 C
Athens

Ο «βασιλιάς» των γκολ στην Ευρώπη

Μπορεί ο Κριστιάνο Ρονάλντο, όπως όλα δείχνουν, να μην κρατήσει και φέτος, για έκτη φορά στην καριέρα του, την «Χρυσή Μπάλα», όμως είναι ο «βασιλιάς» των γκολ για το 2018, όπως σημειώνει η ιταλική εφημερίδα “Gazzetta Dello Sport”.
Ο “CR7” έχει ήδη σημειώσει 39 γκολ σε ένα ημερολογιακό έτος, δύο περισσότερα από τον «αιώνιο αντίπαλό» του, Λιονέλ Μέσι, στα 10 κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, Αγγλία, Γερμανία, Ρωσία, Τουρκία, Πορτογαλία, Βέλγιο και Ουκρανία).

Πίσω από τους δύο, σε μεγάλη απόσταση βρίσκονται Λεβαντόφσκι, Σαλάχ, Γκριζμάν και Νεϊμάρ, όλοι τους με λιγότερα από 30 γκολ.

Η πρόκληση του Ρονάλντο, ο οποίος τον Φεβρουάριο θα γίνει 34 ετών, είναι να πλησιάσει πιο κοντά στα επίπεδα της «χρυσής τετραετίας» (2012-2015), όταν σε 12 μήνες ξεπέρασε τα 50 γκολ.

Η Γιουβέντους πριν από τη χειμερινή διακοπή έχει ένα αρκετά απαιτητικό πρόγραμμα με Ίντερ, Τορίνο, Ρόμα, Αταλάντα και Σαμπντόρια, αλλά και το τελευταίο «βήμα» της στους ομίλους του Champions League, ενάντια στη Γιουνγκ Μπόις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ