today-is-a-good-day
17.1 C
Athens

Λε Μερ: Θα πρέπει να επιταχύνουμε τη μείωση των φόρων

Ο υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας Μπρινό Λε Μερ έκρινε σήμερα απαραίτητο να “επιταχυνθεί η μείωση των φόρων”, αλλά και η μείωση “των δημοσίων δαπανών” για να ανταποκριθεί η κυβέρνηση το ταχύτερο δυνατό στο κίνημα των “κίτρινων γιλέκων”.

Απέναντι σε αυτήν την κρίση “θα πρέπει να επιταχύνουμε τη μείωση των φόρων. Όμως γι’ αυτό θα πρέπει να επιταχύνουμε τη μείωση των δημόσιων δαπανών. Και είμαστε αποφασισμένοι να παραμείνουμε σε αυτόν τον δρόμο”, σημείωσε ο υπουργός, κρίνοντας απαραίτητη την “εμβάθυνση” της πολιτικής που άρχισε τους τελευταίους μήνες η γαλλική κυβέρνηση.

Η πολιτική αυτή “αποτελεί προϋπόθεση για την ευημερία όλων των Γάλλων”, πρόσθεσε ο Λε Μερ σε δηλώσεις που έκανε έπειτα από σύνοδο στο Μπερσί με εκπροσώπους επαγγελματικών οργανώσεων, η οποία είχε στόχο να συζητηθεί ο οικονομικός αντίκτυπος των διαδηλώσεων.

“Λιγότερες δημόσιες δαπάνες, λιγότεροι φόροι το ταχύτερο δυνατό θα είναι το καλύτερο, επειδή βλέπουμε από αυτήν την κοινωνική, δημοκρατική κρίση την ανυπομονησία εκατομμυρίων Γάλλων”, σημείωσε.

Σύμφωνα με τον Λε Μερ, το κίνημα των “κίτρινων γιλέκων” είναι το αποτέλεσμα μιας “δημοκρατικής κρίσης” με “βαθιές ρίζες”.

“Οικονομικές επιλογές (…) εδώ και τρεις δεκαετίες δεν μας επέτρεψαν να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας για όλους”, να “βελτιώσουμε τη βιομηχανία μας” και να “μπούμε στον δρόμο μιας οικονομίας χωρίς άνθρακα”, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Μπρινό Λε Μερ, “σήμερα πληρώνουμε αυτές τις επιλογές, τις πληρώνουμε ακριβά”. Γι’αυτό “αν φτάσουμε στη ρίζα (του προβλήματος) θα μπορέσουμε να βρούμε τις κατάλληλες απαντήσεις”, συνέχισε, περιγράφοντας “μια αδυσώπητη και καταστροφική δυναμική για τη Γαλλία”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ