today-is-a-good-day
22.2 C
Athens

“Αυταπάτη” και το άνοιγμα της πλατφόρμας για το κοινωνικό μέρισμα την Τρίτη…

Άλλη μία ανακοίνωση του πρωθυπουργού διαψεύδεται πριν ακόμα περάσουν λίγες μέρες, καθώς παρά το ότι ο κ. Τσίπρας δήλωνε την περασμένη εβδομάδα από το βήμα της Βουλής ότι η πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα θα ανοίξει την Τρίτη 4/12, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) Αναστάσιος Τάγαρης, “ακυρώνει” τα λεγόμενα του πρωθυπουργού, μεταφέροντας το άνοιγμα της πλατφόρμας στο τέλος της εβδομάδας.

Συγκεριμένα ο κ. Τάγαρης μιλώντας στην κρατική τηλεόραση είπε ότι: «αύριο (σ.σ. την Τρίτη 4/12) αναμένεται να δημοσιευθεί η ΚΥΑ και στη συνέχεια να γίνουν οι απαραίτητες δοκιμές ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα όπως πέρυσι».

Σύμφωνα με τον ίδιο, ωστόσο, η πληρωμή του μερίσματος «αναμένεται να γίνει στις 14 Δεκεμβρίου», διευκρινίζοντας πως «η πλατφόρμα δεν θα κλείσει μετά, προκειμένου να κάνουν αιτήσεις όσοι δεν προλάβουν ή αντιμετωπίσουν προβλήματα».

Μάλιστα συνέστησε, «σε όσους πολίτες είχαν πρόβλημα πέρυσι σε ΑΜΚΑ και ΑΦΜ να πάνε στα ΚΕΠ να τα διορθώσουν τώρα και να μην περιμένουν να ανοίξει η πλατφόρμα».

Για τους συνταξιούχους άνω των 70, επεσήμανε πως θα «τρέξει» αυτόματα η αίτηση για καταβολή του κοινωνικού μερίσματος, ωστόσο αν δουν ότι δεν τους έχει καταβληθεί, τότε θα μπορούν να κάνουν αίτηση για να το λάβουν».

Ο κ. Τάγαρης διευκρίνισε ακόμη ότι «όσοι έχουν φιλοξενούμενους, θα πρέπει να τους δώσουν τη συναίνεσή τους προκειμένου να κάνουν την αίτηση καθώς θα πρέπει να δοθούν τα στοιχεία τους».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ