today-is-a-good-day
21.8 C
Athens

Κλίτσκο και Σάμαρτζιτς ενώνουν τις δυνάμεις τους στο ίδρυμα της UEFA για τα παιδιά

Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής πυγμαχίας βαρέων βαρών, Βλάντιμιρ Κλίτσκο, και η Σνεζάνα Σάμαρτζιτς-Μάρκοβιτς, γενική διευθύντρια για τη δημοκρατία στο Συμβούλιο της Ευρώπης, έγιναν νέα μέλη στο ίδρυμα της UEFA για τα Παιδιά.

Το ίδρυμα αυτό, το οποίο στοχεύει να βοηθήσει τους νέους σε δύσκολες συνθήκες και να υπερασπιστεί τα δικαιώματά τους, έκανε την σχετική ανακοίνωση μετά από συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου στην έδρα του, στη Νιόν της Ελβετίας.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε τους Βλάντιμιρ και Σνεζάνα» δήλωσε ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, ο οποίος είναι πρόεδρος του Ιδρύματος της UEFA για τα Παιδιά, και συνέχισε: «Δεσμεύονται να αγωνιστούν για να βελτιώσουν τις ζωές των παιδιών που βρίσκονται σε μειονεκτική θέση σε όλο τον κόσμο και βρισκόμαστε τώρα στην ευχάριστη θέση να μπορούμε να επικαλεστούμε τις γνώσεις και την εμπειρία τους».

Ο Κλίτσκο, ένας από τους πιο διάσημους πυγμάχους των τελευταίων χρόνων, έχει μια μακρά ιστορία προσπαθώντας να διασφαλίσει ότι τα παιδιά έχουν πρόσβαση σε ευκαιρίες στη ζωή. Το Ίδρυμα Κλίτσκο, η ουκρανική φιλανθρωπική οργάνωση που ο Βλαντιμίρ διευθύνει μαζί με τον αδελφό του, Βιτάλι – ο οποίος είναι σήμερα δήμαρχος του Κιέβου – έχει βοηθήσει περισσότερα από 1,2 εκατομμύρια παιδιά κατά τα τελευταία 15 χρόνια.

«Κάθε παιδί έχει το δικαίωμα να πιστεύει σε ένα καλύτερο μέλλον και είμαι πολύ χαρούμενος που έχω την ευκαιρία να συμμετάσχω στο Ίδρυμα της UEFA για τα Παιδιά, προκειμένου να βοηθήσω άλλους ανθρώπους» δήλωσε ο Κλίτσκο και συνέχισε: «Πρέπει να παραδώσουμε το μήνυμα σε όλους ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο. Οτιδήποτε είναι δυνατό αν έχεις τη θέληση, την επιθυμία και την κατανόηση ότι μπορείς να πετύχεις νέους στόχους».

Η πρώην υπουργός Αθλητισμού της Σερβίας και γενική διευθύντρια δημοκρατίας του Συμβουλίου της Ευρώπης είπε με την σειρά της:

«Ανυπομονώ να χρησιμοποιήσω την εμπειρία που απέκτησα εντός των τομέων των δικαιωμάτων των παιδιών, του αθλητισμού και της ακεραιότητας, για να βοηθήσω το Ίδρυμα της UEFA να υλοποιήσει τα σχέδιά του σε όλο τον κόσμο. Είμαι παθιασμένη με την προσπάθεια βελτίωσης της ζωής των παιδιών και χαίρομαι που έχω αυτή την ευκαιρία να συνεργαστώ με έναν οργανισμό που συμμερίζεται τη δέσμευσή μου».

Η UEFA και το Συμβούλιο της Ευρώπης έχουν ήδη σφυρηλατήσει μια στενή σχέση και αντίληψη. Τον Μάιο υπέγραψαν μνημόνιο κατανόησης, το οποίο επισημοποιεί και προωθεί τη συνεργασία τους προς το συμφέρον της μακροπρόθεσμης ανάπτυξης του αθλητισμού και του κοινωνικού ρόλου του. Αυτό θα επιτευχθεί με κοινές πρωτοβουλίες, τακτικό διάλογο, ανταλλαγές ορθών πρακτικών και στοχοθετημένα σχέδια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ