today-is-a-good-day
18.5 C
Athens

Η Μισέλ Ομπάμα ακυρώνει ταξίδι σε Παρίσι-Βερολίνο για να παραστεί στην κηδεία του Τζ. Μπους

Η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ Μισέλ Ομπάμα ανακοίνωσε σήμερα ότι ακυρώνει το ταξίδι της στο Παρίσι και στο Βερολίνο προκειμένου να παραστεί την Τετάρτη το πρωί στην κηδεία του 41ου προέδρου των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους του Πρεσβύτερου, ο οποίος πέθανε την Παρασκευή στην ηλικία 94 ετών.

“Είναι σημαντικό να συμπαρασταθώ στην οικογένεια Μπους για να τιμήσουμε την υποδειγματική ζωή του προέδρου Τζορτζ Μπους του Πρεσβύτερου. Ως δημόσιος λειτουργός, πατέρας και παππούς ο πρόεδρος Μπους ήταν ένα εξαιρετικό παράδειγμα για όλους μας. Το πνεύμα του καθήκοντος και η ευγένεια που τον διέκριναν θα λείψει σε τόσους πολλούς, συμπεριλαμβανομένης της οικογένειάς μας. Κατά συνέπεια ματαιώνονται οι επισκέψεις μου στο Παρίσι και στο Βερολίνο”, αναφέρει στην ανακοίνωσή της. “Είμαι εξαιρετικά συγκινημένη από τον ενθουσιασμό που προκάλεσαν τα απομνημονεύματά μου και αρχίζω να προγραμματίζω εκ νέου το ταξίδι μου την προσεχή χρονιά”.

Σε ένα δεύτερο μήνυμα, η Μισέλ Ομπάμα εξέφρασε την ελπίδα “οι αναγνώστες και οι κάτοχοι εισιτηρίων να κατανοήσουν την απόφασή μου όσον αφορά την επιθυμία μου να παραστώ στην κηδεία του προέδρου Μπους και να μετάσχουν μαζί μου στην απόδοση φόρου τιμής στον εκλιπόντα για την τεράστια συμβολή του στον κόσμο μας”.

Συνεπώς, ακυρώνεται η εκδήλωση της Τετάρτης 5 Δεκεμβρίου στο Παρίσι και της Πέμπτης 6 του μηνός στο Βερολίνο. Η επιμνημόσυνη τελετή για τον Μπους θα γίνει στην Ουάσινγκτον στις 5 του μηνός και στο Χιούστον του Τέξας στις 6 Δεκεμβρίου.

Τα απομνημονεύματα της Ομπάμα υπό τον τίτλο “Becoming” κυκλοφορούν από τις 13 Νοεμβρίου. Εκείνη την ημέρα η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ άρχισε μια περιοδεία προώθησης του βιβλίου της σε αίθουσες χωρητικότητας χιλιάδων ανθρώπων, οι οποίες ήταν συστηματικά γεμάτες, παρότι οι τιμές των εισιτηρίων ανέρχονταν σε εκατοντάδες δολάρια.

Οι εκδόσεις Penguin Random House (PRH), επικαλούμενες την ειδικευμένη εταιρία NPD BookScan, ανακοίνωσαν την Παρασκευή ότι περισσότερα από δύο εκατομμύρια αντίτυπα πουλήθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες και στον Καναδά μέσα σε δύο εβδομάδες.

Το βιβλίο που έχει μεταφραστεί σε 31 γλώσσες, είναι πρώτο σε πωλήσεις στη Βρετανία, στη Γερμανία, στην Ιταλία, στην Ολλανδία, στην Ισπανία και στη Γαλλία, σύμφωνα με τις PRH.

Η 54χρονη Μισέλ γράφει σε αυτό τις δυσκολίες που είχε για να μείνει έγκυος, την αδιαφορία της για την πολιτική και την αδυναμία της να συγχωρέσει τον Ντόναλντ Τραμπ γιατί προώθησε μια μισαλλόδοξη θεωρία συνωμοσίας αμφισβητώντας το γεγονός ότι ο σύζυγός της Μπαράκ γεννήθηκε στις ΗΠΑ.

Στην Ελλάδα το βιβλίο κυκλοφορεί από τον εκδοτικό οίκο ‘Aθενς Bookstore Publications με τίτλο “Becoming, η δική μου ιστορία”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ